MLAĐE SELEKCIJE SRBIJE DOBILE RIVALE: Izabranici Saše Iliće jedini igraju kod kuće
Foto: FSS

FSS

MLAĐE SELEKCIJE SRBIJE DOBILE RIVALE: Izabranici Saše Iliće jedini igraju kod kuće

Fudbal -

Mlađe kategorije Srbije dobile su rivale za novi ciklus kvalifikacija, odnosno elit, završni krug za Prvenstvo Evrope. Fudbalski savez Srbije su na žrebu predstavljali Goran Grkinić, koordinator mlađih selekcija, i Dušan Gelić, tim menadžer mlađih selekcija FSS.

Nova generacija kadeta (2004. godište) koju vodi selektor Saša Ilić dobila je za rivale, u prvom krugu kvalifikacija, Dansku, Letoniju i Jermeniju. Srbija će biti domaćin turnira od 24. do 30. septembra 2020.

Novu klasu omladinaca (2002) i selektora Igora Spasića, očekuju kvalifikacije za plasman na Prvenstvo Evrope koje se održava u Rumuniji, u prvom krugu Srbija se nalazi u grupi 11. zajedno sa Holandijom (domaćin turnira 07-13.oktobar 2020), Jermenijom i San Marinom.

UEFA je pripremila i novi format takmičenja za omladince U19 (generacija 2003) koje počinje u jesen 2020. i traje dve godine, a završni turnir igraće se u julu 2022. u Slovačkoj.

Srbija je na osnovu koeficijenta rangirana u Ligi A zajedno sa Norveškom, Turskom, Austrijom, Hrvatskom, Grčkom, Belgijom, Švedskom, Poljskom i Slovačkom. Žrebom su određene grupe i Srbija se nalazi u grupi A4 zajedno sa Italijom, Engleskom i Austrijom. Domaćin turnira je Engleska od 11. do 17. novembra 2020. godine. Interesantno je da će pet najboljih selekcija preći iz Lige B u Ligu A (isto toliko ispadaju iz Lige A), četiri će preći iz Lige C u Ligu B…

Rivale na putu do Prvenstva Evrope u elit rundi kvalifikacija dobila je i aktuelna generacija naših omladinaca (2001.) koje vodi selektor Milan Lešnjak. Rivali za plasman na završni turnir koji se održava u Severnoj Irskoj (19.jul-01.avgust 2020) su Austrija, Vels i Nemačka. Domaćin turnira biće Vels od 25-31. marta 2020. godine. Samo prvak grupe odlazi na Prvenstvo Evrope.

Na kraju i klasa 2003. koju vodi selektor Dejan Branković. Kadeti će u elit rundi kvalifikacija na putu do Prvenstva Evrope (domaćin Estonija 21-06.jun 2020) za rivale imati Dansku, Finsku i Rusiju. Domaćin turnira biće Rusija od 25 – 31. marta 2020. godine. Plasman na Prvenstvo Evrope izboriće prvaci osam grupa i sedam drugoplasiranih selekcija.

(FSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track