CRNO-BELI HUMANITARCI: Partizan usrećio porodicu Jevtić! Ivana i Nemanja sijali od sreće (FOTO)
Foto: FK Partizan

DIVAN GEST

CRNO-BELI HUMANITARCI: Partizan usrećio porodicu Jevtić! Ivana i Nemanja sijali od sreće (FOTO)

Fudbal -

Tragom priče o četvoročlanoj porodici Jevtić iz planinskog sela Kržava kod Krupnja koja će zimu dočekati u trošnoj kući staroj 100 godina bez kupatila i osnovnih sredstava za život, FK Partizan je pokrenuo akcjju ‘Prve pomoći’ i ne samo mališanima Ivani i Nemanji, vernim navjjačima crno-belih, već i njihovim roditeljima poslao poklone.

"Meni je najpotrebnije kupatilo jer nemam gde da se okupam, veoma mi je teško zimi“, kaže Nemanja Jevtić, a njegova sestra Ivana dodaje:

"Volela bih da imam čizme da ne moram u opancima u školu, i volela bih da imam Partizanov dres, da ovaj ne nosim".

foto: FK Partizan

Rečeno, učinjeno!

Uz pomoć vernih navijača Partizana koji i sami pokreću lokalne akcije pomoći u dom Jevtića pravo iz Humske 1 stiglie su zimske jakne, nepromočive čizme, patike, šalovi, trenerke, rančevi, majice….

Ivana i Nemanja ne samo da pešače nekoliko kilometara do škole već zbog hladnoće dane i noći provode u trošnoj prostoriji čiji krov preti da se obruši, kupaju u istom koritu, a domaće zadatke rešavaju i uče gradivo na jednom kauču. Kažu ne plaše se zime jer su nabavili drva, ali…

foto: FK Partizan

"Potrebno nam je kupatilo i vodu treba da uvedem i na leto da renoviram kuću. Moja deca su vredna i poštena, idu u školu, voleo bih da im priuštim sve što imaju druga deca, ali to trenutno ne mogu", kaže otac Darko.

Zimu će Jevtići provesti u prostoriji u kojoj plafon od starosti preti da se uruši. Roditelji nisu zaposleni, a žive od novca koji otac donese iz nadnice.

Kako izgleda život vaše dece i vas u kući koja je stara više od stotinu godina?

"Pa kako izgleda, ne izgleda nikako, zimi kisne, moramo da pokrivamo ceradama, celofanom, snalazimo se kako možemo da bismo što manje osetili hladnoću“, žali se Ivanina i Nemanjina majka Verica Jevtić.

Jevtiće su crno-beli pozvali da kao gosti kluba prisustvuju predstojećoj utakmici Lige Evrope Partizan – Astana i upoznaju prvotimce tokom posete Beogradu.

Da li će uspeti da se organizuju ili će posetu ipak ostaviti za proleće ostaje na njima.

"FK Partizan poziva sve ljude dobre volje kao i društveno odgovorne kompanije da organizuju akciju pomoći ne samo za porodicu Jevtić već i za drugu decu i roditelje koji žive na ivici egzistencije", kažu iz Humske 1.

(FK Partizan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track