AMERIKA NAPALA RUSIJU: Kupili su Mundijal! Sve je to priznao Vladimir Putin! Šokantan izveštaj FBI-a!
Foto: Profimedia

Novi udar iz Vašingona

AMERIKA NAPALA RUSIJU: Kupili su Mundijal! Sve je to priznao Vladimir Putin! Šokantan izveštaj FBI-a!

Fudbal -

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je izveštaj koji je plod FBI-ove istrage, za koji tvrdi da je dokaz da je Rusija podmitila predsednika FIFA Sepa Blatera kako bi dobila organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine.

Rusija je na glasanju pobedila Englesku, udružene ponude Holandije i Belgije, kao i Španije i Portugala.

U izveštaju koji je sačinjen na 430 stranica, koji je deo istrage FBA o uticaju Rusije na predsedničke izbore u Americi 2016. godine, tvrdi se da je ruski oligarh mitom kupio organizaciju Mundijala. Deo izveštaja je istraživanje pripadnika britanske tajne službe Kristofera Stila.

"U junu 2011. Stil je podneo izveštaj u kojem je sažeo navodni razgovor tadašnjeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina u kojem je Putin priznao da je neimenovani ruski oligarh mitom kupio Svetsko prvenstvo 2018. godine. Nakon toga, 2012. godine, Stil je FBI upoznao s dvojicom britanskih operativaca koji su imali informacije o podmićivanju. Nakon razgovora uspeli su da dođu do člana organizacije bliske Putinu i Kremlju koji je potvrdio kako je Svetsko prvenstvo bilo kupljeno", piše u dokumentu koji je objavilo Američko ministarstvo pravosuđa.

Iako se u izveštaju ne navodi direktno ime Sepa Blatera, već "bivšeg predsednika", jasno je da je reč upravo o njemu jer je on u tom trenutku bio predsednik FIFA. Blater je kasnije zbog korupcije otišao sa tog mesta i dobio šest godina zabrane rada u fudbalu.

Napad Amerike na Rusiju događa se samo dan pošto je Rusija dobila kaznu kojom je zabranjen nastup njenim sportistima na velikim takmičenjima zbog skandala sa dopingom.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track