KURIR U ATINI! Kad je KIŠA miriše NA USPEH: Optimistična prognoza večeras za crveno-bele
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Čuvajte se Grci

KURIR U ATINI! Kad je KIŠA miriše NA USPEH: Optimistična prognoza večeras za crveno-bele

Fudbal -

Crveno-beli po kiši bili bolji od litvanske Suduve, danskog Kopenhagena i švajcarskog Jang Bojsa

Izveštač iz Atine - Aleksandar Radonić

Kišovito i tmurno vreme dočekalo je fudbalere Crvene zvezde u Atini. Ako je verovati meteorolozima, kiša će padati sve do petka. Malo čudno za glavni grad Grčke, koji tokom 365 dana u godini ima veoma malo kišnih dana.

Jutro pred utakmicu bilo je sunčano, ali meteorolozi jaku kišu i nepogode najavljuju za 15.00 sati tako da kiša neće stati sve do sledećeg jutra.

Međutim, kišovito i oblačno vreme trebalo bi da raduje sve pristalice Crvene zvezde. Naime, ove sezone, kada su u pitanju evropske utakmice, kad god je padala kiša, crveno-beli su imali uspeha.

Na startu kvalifikacijama u Litvaniji, Crvena zvezda je odigrala 0:0 protiv Suduve u Marijampolu. Tada je padala jaka kiša.

Došao je potom Helsinki, pa Kopenhagen, gde se Crvena zvezda borila za Evropu. Jaka kiša u glavnom gradu Danske obeležila je utakmicu koja je rešena posle dramatičnih penala. I, ponovo je slavio prvak Srbije, koji je posle tog meča bio na korak do Lige šampiona.

I onda je došao Bern, odlučujuća utakmica protiv Jang Bojsa za plasman u Ligu šampiona. Veče pre utakmice ulice su plivale, koliko je padala kiša, a onda i na dan utakmice, doduše smanjenog intenziteta. Po nakvašenom terenu, meč je završen 2:2, a posle revanša u Beogradu bilo je 1:1 i Crvena zvezda je drugi put zaredom zaigrala u Ligi šampiona.

Sada je prilika za novi uspeh. Crveno-bele mami prolaz i evropsko proleće u Ligi Evrope. Kiša pada u Atini, već drugi dan... Možda je i to dobar znak.

(A. Radonić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track