ČELSI SE POJAČAVA U JANUARU Lampard: Transferi neće uticati na mlađe igrače
Foto: AP

DOLASCI

ČELSI SE POJAČAVA U JANUARU Lampard: Transferi neće uticati na mlađe igrače

Fudbal -

Trener Čelsija Frenk Lampard rekao je da u januaru želi da pojača ekipu novim igračima, ali da eventualni dolasci neće uticti na mlađe fudbalere.

Čelsiju je ukinuta zabrana transfera, pa će u januaru moći da dovede nove igrače. Lampard je ekipu preuzeo tokom leta, kada je važila zabrana transfera, pa nije mogao da dovodi pojačanja. Londonski klub se i pored toga plasirao u nokaut fazu Lige šampiona i četvrti je na tabeli Premijer lige.

"Uvek želim da pojačam tim, uvek gledam sve pozicije. Letos smo izgubili Edena Azara, koji je bio veoma važan u postizanju i stvaranju golova prošle sezone, kao i sezonu ranije. Mislim da smo našli način gde možemo da budemo konkurentni. To pokazujemo u prvenstvu i u Ligi šampiona. Ali, možemo li biti bolji? Možemo li da budemo bolji u napadu? Mi uvek mislimo o tome", rekao je Lampard, preneo je Skaj.

Upitan da li će dovodjenje novih igrača uticati na mlade, Lampard je rekao: "Ne, to uopšte nije za brigu".

"Oni su ovde da ostanu. Verujem u kvalitet mladih igrača u klubu. Želim da budu bolji i da napreduju, zbog njihovih godina i razvoja. Ali, želimo da se pojačamo, a mladi igrači moraju da odgovore tom izazovu", naveo je trener Čelsija.

Čelsi se sinoć plasirao u osminu finala Lige šampiona pobedom protiv Lila 2:1, a Lampard je rekao da ekipa mora da bude efikasnija.

"Moramo da iskoristimo više prilika pošto u suprotnom ostavljamo protivnike u igri. Oni su imali dva šuta u završnici i postigli gol. To je bilo frustrirajuće u veoma dobroj igri. Ne sumnjam da su momci dali sve od sebe, ali moramo da budemo bolji u protivničkom šesnaestercu. Moramo da iskoristimo više šansi, u Premijer ligi i u Ligi šampiona", rekao je Lampard.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track