Najnovije vesti

HUMANO SRCE ZVEZDAŠA: "Crveno-bela krv" srušila sve rekorde! Specijalno priznanje za Zvezdu (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

BRAVO!

HUMANO SRCE ZVEZDAŠA: "Crveno-bela krv" srušila sve rekorde! Specijalno priznanje za Zvezdu (VIDEO)

Fudbal

Sportsko društvo Crvena zvezda dobilo je specijalno priznanje za "Crveno-belu krv" kao najuspešnija dobrovoljnu akciju davanja krvi u istoriji Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Humanitarna akcija "Crveno-bela krv" ove godine se održala po 17. put u Medija centru stadiona Rajko Mitić pred meč sa Jang Bojsom. U toku dvodnevne akcije dobrovoljnog davanja krvi u Beogradu, koja je realizovana u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, ukupno su prikupljene čak 1.488 jedinica jedinice krvi.

Sportsko društvo Crvena zvezda danas je u Skupštini grada Beograda dobilo specijalno priznanje za “Crveno-belu krv” kao najuspešniju akciju davanja krvi u istoriji Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Generalni sekretar Sportskog društva Igor Milojević istakao je da ljudski život nema cenu i da su zvezdaši, kao i uvek pokazali veliko, humano srce.

- Kućno vaspitanje svakog zvezdaša je da ima humanosti u sebi, a davanje krvi je jedna od odlika najveće humanosti za spašavanje ljudskih života. Ono što mi je posebno drago je kada vidim veliki broj zvezdaša koji su spremni da daju doprinos, a zavod za transfuziju ima problem jer nema dovoljno obezbeđenog materijala zbog prevelikog broja davalaca. Pokazali smo da je ovaj sistem Crvene zvezde jedna humana priča koja zna da voli, bodri, ali i da ceni svaki život. Kada god bude bilo potrebe, mi smo tu da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije jer ljudski život nema cenu – zaključio je Milojević.

(FK Crvena zvezda)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...