MOĆ TIMA: Sezona za pamćenje Zvezdinih omladinaca!
Foto: FK Crvena Zvezda

SJAJNO!

MOĆ TIMA: Sezona za pamćenje Zvezdinih omladinaca!

Fudbal -

Fenomenalne rezultate beležili su naši omladinci tokom jesenjeg dela polusezone. Naši biseri su lideri Omladinske lige Srbije sa šest bodova više u odnosu na prateći Brodarac, a u Ligi šampiona za mlade su izborili evropsko proleće gde će odmeriti snage sa Šerifom.

Neprikosnovena “jedinica” na golu našeg tima tokom jeseni bio je Andrija Katić. Talentovani čuvar mreže rođen 2002. godine je branio na 22 meča tokom prvog dela sezone i primio 19 pogodaka, čime je pokazao da je veliki potencijal i budućnost Crvene zvezde, te da nije iznenađujuće što je već osetio “barut” seniorskog fudbala u dresu Jagodine. Katić je na sedam utakmica u prvenstvu i jednoj u Ligi šampiona za mlade uspeo da sačuva mrežu.

Njegova alternativa, godinu dana stariji Luka Savić, branio je za tim koji sa klupe predvodi Slavoljub Đorđević na jednom meču, u trijumfu našeg tima protiv Grafičara, gde je primio jedan pogodak.

Odbrana naše omladinske ekipe je nešto starija u proseku od ostalih linija tima. Pre svega zbog Lazara Gačića i Nikole Radovića, momaka rođenih 2000. godine. Upravo je Gačić pokrivao desnu aut liniju na 16 mečeva, a zabeležio je i asistenciju. Njegova alternativa u prvenstvu i standardan član ekipe u Omladinskoj Ligi šampiona je dve godine mlađi Stefan Mitrović koji je na 15 mečeva zabeležio gol i asistenciju. Radović je kraj leve aut-linije odigrao šest utakmice, a standardniji od njega bio je Uroš Blagojević koji je na 19 mečeva postigao gol i zabeležio dve asistencije.

Štopersku četvorku činili su Mirko Milikić i Nikola Savić, rođeni 2001. godine i godinu dana mlađi David Pisar i najbolji omladinac za proteklu godinu po izboru kluba Aleksandar Lukić.

Tandem koji se sjajno dopunjavao na terenu činili su upravo Milikić i Lukić. Milikić je zabeležio 19 nastupa, dok je Lukić na 23 meča postigao i tri pogotka, čime je pokazao da je vrlo opasan iz prekida. Savić je odigrao četiri meča, a Pisar utakmicu više i postigao gol.

Slavoljub Đorđević nije mogao da računa na Ričarda Odadu u Omladinskoj Ligi šampiona, ali je snažni Kenijac bio jedna od centralnih figura našeg tima u domaćem šampionatu. Na 16 utakmica, postigao je dva pogotka uz dve asistencije. Njegova alternativa, ali podjednako važan za naš tim bio je dve godine mlađi Aleksa Matić. Jedan od najinteligentnijih mladih fudbalera je na 19 mečeva, postigao gol i zabeležio dve asistencije, a tu je i njegov „klasić“ Aleksandar Ilić koji je nosio dres našeg tima na devet mečeva. Vrlo često ispred njih delovao je Martin Novaković, momak koji je nešto između „osmice“ i „desetke“ i koji je na 19 mečeva postigao četiri pogotka i ostvario tri asistencije.

Vodili su „rat“ Andrija Radulović i Petar Piplica oko toga ko će da ponese zvanje najboljeg asistenta. Ipak, na kraju ih je pretekao napadač Babić, ali su naši vezisti pokazali veliku lucidnost i kreativnost. Radulović je na 21 meču postigao osam pogodaka uz sedam asistencija, dok je Piplica na 22 meča postigao pet golova i zabeležio sedam dodavanja koja su pretvorena u gol. Najefikasniji vezista našeg tima bio je Miloš Pantović, prvi fudbaler rođen 2002. godine koji je zaigrao za seniorski tim Crvene zvezde. On je na 20 mečeva postigao devet pogodaka i zabeležio dve asistencije.

Iskustvo timu donosili su Marko Dedijer i Ivan Tejić, fudbaleri rođeni 2001. godine Dedijer je na 10 utakmica postigao dva gola i imao dve asistencije, a Tejić je crveno-beli dres nosio na šest utakmica, isto kao i nešto mlađi Stefan Pešović.

Predvodio je sa trakom na ruci naš omladinski tim tokom prvog dela sezone Borisav Burmaz. Talentovani napadač je na 18 mečeva postigao 11 golova, što ga čini prvim strelcem tima, a ujedno je zabeležio i tri asistencije. Ilija Babić koji je primarno napadač, igrao je i u veznom redu ove jeseni, a osim golova koji su mu primaran zadatak, istakao se i asistencijama. Na 22 utakmice je postigao četiri pogotka uz 11 dodavanja koja su pretvorena u gol.

Sve pohvale od rukovodstva našeg kluba dobili su Nikola Krstović i Uroš Milovanović, koji su kao prvotimci izrazili želju da pomognu crveno-belim omladincima. Krstović je nastupio na dve utakmice, a Milovanović na šest, a uz to je postigao i četiri pogotka.

Marko Daničić je na dva meča postigao pogodak, a prekomandu u omladince zbog sjajnih igara u kadetskoj selekciji dobio je Mateja Bačanin, najmlađi član ovog tima koji je na 6 utakmica zabeležio asistenciju.

GOLMANI:

1. Andrija Katić- 22 utakmice i 19 primljenih golova.

2. Luka Savić- 1 utakmica i 1 primljen gol.

ODBRANA:

3. Aleksandar Lukić- 21 utakmica i 3 gola.

4. Uroš Blagojević- 19 utakmica, 1 gol i 2 asistencije.

5. Mirko Milikić- 19 utakmica.

6. Lazar Gačić- 16 utakmica i 1 asistencija.

7. Stefan Mitrović- 15 utakmica, 1 gol i 1 asistencija.

8. Nikola Radović- 6 utakmica

9. David Pisar- 5 utakmica i 1 gol.

10. Nikola Savić- 4 utakmice.

SREDINA:

11. Petar Piplica- 22 utakmice, 5 golova i 7 asistencija.

12. Andrija Radulović- 21 utakmica, 8 golova i 7 asistencija.

13. Miloš Pantović- 20 utakmica, 9 golova i 2 asistencije.

14. Martin Novaković- 19 utakmica, 4 gola i 3 asistencije.

15. Aleksa Matić- 19 utakmica, 1 gol i 2 asistencije.

16. Ričard Odada- 16 utakmica, 2 gola i 2 asistencije.

17. Marko Dedijer- 10 utakmica, 2 gola i 2 asistencije.

18. Aleksandar Ilić- 9 utakmica.

19. Ivan Tejić- 6 utakmica.

20. Stefan Pešović- 6 utakmica.

NAPAD:

21. Ilija Babić- 22 utakmice, 4 gola i 9 asistencija.

22. Borisav Burmaz- 18 utakmica, 11 golova i 3 asistencije.

23. Uroš Milovanović- 6 utakmica i 4 gola.

24. Mateja Bačanin- 6 utakmica i 1 asistencija.

25. Marko Daničić- 2 utakmice i 1 gol.

26. Nikola Krstović- 2 utakmice.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track