HAOS U GRČKOJ! Demolirana kuća VAR asistenta, napadači razbili prozor i bacali petarde
Foto: Reuters

zapaljivo

HAOS U GRČKOJ! Demolirana kuća VAR asistenta, napadači razbili prozor i bacali petarde

Fudbal -

Ne smiruju se strasti u Grčkoj nakon poslednjeg kola prve fudbalske lige te zemlje.

U prošlom kolu grčkog prvenstva, došlo do smene na vrhu tabele, pa je sad PAOK prvi, a Olimpijakos drugi, međutim ovih dana se najviše priča o stvarima van terena a manje o samoj igri.

Atinski crveno-beli su još u subotu izdali saopštenje zbog, kako su naveli, "krađe" u meču sa Volosom završenim bez golova.

Oglasio se bio i gazda Evangelos Marinakis i optužio VAR sudije da su oštetili Olimpijakos u nekoliko situacija, a najviše je sporan pogodak koji je poništen upravo posle intervencije iz sobe odakle stižu sugestije glavnom arbitru.

A onda je usledilo ono najgore i nešto što nema veze sa sportom.

Samo nekoliko sati nakon utakmice nepoznati huligani su demolirali deo kuće u Atini u kojoj živi VAR asistent, razbili su i prozor i pobacali petarde, što je dodatno "rasplamsalo" i onako zapaljivu atmosferu u grčkom fudbalu.

Nakon ovog šokantnog napda morao je da reaguje i Grčki fudbalski savez oštrom porukom za napadače koje su nazvali "huliganima koji se služe mafijaškim metodama da zastraše sudije".

Istupio je i čelnik Sudijske organizacije Panajotis Varuhas, koji je saopštio da je zatražio policijsku zaštitu za arbitre.

"Ignorišu nas, tako da je ovo što se dogodilo donekle i očekivano" - rekao je Varuhas.

"Taj sudija koji je napadnut ima dvoje dece, njegova porodica je pod stresom. Potrebna nam je bolja zaštita ili će liga morati da traži druge sudije za velike utakmice."

Ovo, nažalost nije prvi put da se dešava u grčkom fudbalu, postoji čitava istorija ovakvih i sličnih divljanja navijača uperenog prema igračima, funkcionerima i sudijama.

Grčka liga je čak od prošle godine počela da angažuje i strane sudije zbog učestalih pritužbi velikih klubova na korupciju, a radi bolje regularnosti uveden je i VAR.

Ipak, ni ovaj vid tehnologije ne pomaže da se pojedine strane pacifikuju i da ne vrše pritisak na sudije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track