CRVENO-BELI UBEDLJIVO NAJBOLJI NA BALKANU: UEFA objavila listu najuspešnijih klubova u istoriji Lige šampiona
Foto: FK Crvena Zvezda, FK Partizan

uefa lista

CRVENO-BELI UBEDLJIVO NAJBOLJI NA BALKANU: UEFA objavila listu najuspešnijih klubova u istoriji Lige šampiona

Fudbal -

Nije loše UEFA objavila listu najuspešnijih klubova u istoriji Lige šampiona, tj. preteče ovog takmičenja - Kupa evropskih šampiona

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je ažuriranu listu najuspešnijih klubova u istoriji Lige šampiona, tj. Kupa evropskih šampiona, takmičenja koje joj je prethodilo.

foto: FK Crvena Zvezda, FK Partizan

Brojke su jasne - Crvena zvezda je najuspešniji klub na Balkanu i nalazi se na 22. mestu ove liste, a od drugih naših klubova Partizan se nalazi na 38. mestu, Vojvodina na 195, a Obilić na 289. Kada je reč o regionu, prvi pratilac Crvenoj zvezdi je zagrebački Dinamo, koji zauzima 30. poziciju.

foto: FK Crvena Zvezda, FK Partizan

Crveno-beli su na novoj, ažuriranoj listi napredovali za jednu poziciju zahvaljujući ovosezonskim rezultatima i preskočili Galatasaraj, a u leđa im gledaju Olimpijakos i Valensija. Za ulazak u top 20 Zvezdi smetaju Lion i Rendžersi, ali njihova prednost je minimalna i, realno, dostižna. Naravno, pod uslovom da srpski tim nastavi sa igrama u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. Crno-beli su iza sebe ostavili ekipe poput Marselja, BATE Borisova i Klub Briža, a u leđa im gledaju velikani Bajer Leverkuzen, Roma i Monako.

foto: Printscreen

Kurir / Gojko Filipović Foto: FK Crvena zvezda, FK Partizan

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track