ŠOK NA EMIRATIMA: Čelsi savladao Arsenal nakon preokreta u finišu meča! (VIDEO)
Foto: Printscreen

premijer liga

ŠOK NA EMIRATIMA: Čelsi savladao Arsenal nakon preokreta u finišu meča! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Arsenala ugostili su na svom "Emirejtsu" gradskog rivala Čelsi, gosti su slavili nakon preokreta sa 1:2 (1:0).

Arsenal, je poveo u 13 minutu nakon kornera.

Čejmbers glavom šalje loptu sa prve stative pred gol gostiju, na pravom mestu se našao Obamejang, koji matira Kepu za 1:0. Peh za Mikela Artetu i Arsenal u 20. minutu, teren je zbog povrede morao da napusti Čejmbers, u igru je ušao Mustafi. U finišu prvog dela igre smo najpre videli jednu spornu situaciju, u VAR sobi je proveravan potencijalni penal za "Plavce", ali je doneta odluka da nema materijala za najstrožu kaznu. U 44. minutu lepa prilika za Obamejanga da postigne još jedan pogodak, ali je tukao levo od gola gostiju. Otišlo se na odmor, Čelsi je dobro otvorio drugi deo igre, ali nisu Lampardovi puleni uspevali da stvore izgledniju priliku pred golom rivala, Priliku da prelomi utakmicu imao je rezervista Džo Vilok, ali je iz dobre situacije tukao tik pored gola Čelsija.

foto: Printscreen

Samo pet minuta kasnije, nakon centaršuta iz slobodnog udarca, "Plavci" dolaze do poravnanja. Leno je katastrofalno procenio let lopte, omašio ju je u pokušaju da je izboksuje, ona je pala pred Žoržinja, koji ju je sa par metara ugurao u mrežu Arsenala. Samo četiri minuta kasnije, nakon dobre situacije za Arsenal u kaznenom prostoru rivala, koju je upropastio Pepe, kontra Čelsija, povukao ju je Ejbraham.

On je dodao je desno do Vilijana, ovaj mu je vratio, da bi se najbolji strelac "Plavaca" sjajno snašao pred golom rivala, namestio se na udarac i Lenu kroz noge proturio loptu, koja je na kraju i završila u mreži "Tobdžija" za potpuni preokret na "Emirejtsu".

Do kraja nije bilo promene rezultata, velika pobeda Čelsija na severu prestonice. Lampardovi puleni četvrtti sa 35 bodova, četiri više od Junajteda i pet od Totenhema, dok je Arsenal čak 12. sa 11 bodova manje od Čelsija

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track