STRUČNJAK ZA KONDICIJU: Andreja Milutinović pojačao sportski sektor FSS-a
Foto: Printscreen

NOVI ČLAN

STRUČNJAK ZA KONDICIJU: Andreja Milutinović pojačao sportski sektor FSS-a

Fudbal -

Fudbalski savez Srbije saopštio je danas da je jedan od najpriznatijih evropskih stručnjaka u oblasti pripreme i oporavka sportista Andreja Milutinović novi član FSS-a.

Milutinović je, kako se navodi, potpisao ugovor na četiri godine i obavljaće funkciju koordinatora fizičke pripreme i rehabilitacije A reprezentacije Srbije, kao i svih ostalih reprezentativnih selekcija u FSS.

On je u karijeri, izmedju ostalih, radio i sa Aleksandrom Kolarovim, Dušanom Tadićem, Aleksandrom Mitrovićem, ali i Djanluidjijem Bufonom, Mohamedom Salahom i Lukom Modrićem.

foto: FSS

Milutinović je, osim individualnih, imao i klupske angažmane od kojih se svakako izdvaja period koji je proveo u Interu iz Milana. Radio je, takodje, u Metalistu iz Harkova, bio je deo stručnih štabova reprezentacija Rusije i Ukrijine, a pre nekoliko godina imao je angažman i u mladoj reprezenaciji Srbije.

Sportski direktor FSS-a Vladimir Matijašević naveo je da "godine ozbiljnog i uspešnog rada govore o kvalitetu profesora Milutinovića" i dodao da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.

"Imamo veliko poverenje u njegove sposobnosti, uz koje naravno ide i velika odgovornost. Ugovor je potpisan na duži vremenski period u kojem očekujemo da će Milutinović uspostaviti jedan specifičan sistem rada, od najmladjih do A selekcije, a sve sa ciljem da se rad sportskog sektora FSS-a podigne na još viši nivo", rekao je Matijašević

Beta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track