HVALA TI, DŽONI: Zanimljiv susret ORTAKA, Donalda Trampa i Đanija Infantina
Foto: AP

na Ekonomskom forumu

HVALA TI, DŽONI: Zanimljiv susret ORTAKA, Donalda Trampa i Đanija Infantina

Fudbal -

Prvi ljudi SAD i FIFA pohvalno govorili jedan o drugom na poslovnoj večeri u Švajcarskoj.

Predsednik FIFA Đani Infantino bio je specijalni gost prvog čoveka Amerike Donalda Trampa na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Na poslovnoj večeri Švajcarac je održao govor u kojem je pohvalio inicijativu Sjedinjenih Američkih Država da što više razvija fudbal.

"Amerika je na granici da uskoro postane svetska sila u fudbalu. Dolaze brže nego što su mnogi mislili. Svetsko prvenstvo biće organizovano 2026. godine u SAD. Donald Tramp je od početka bio u tom projektu. Želeo je taj turnir zbog novog trgovinskog sporazuma SAD s Meksikom i Kanadom. Želimo da mundijal 2026. otvori najmanje milion novih radnih mesta u fudbalu u SAD", rekao je Infantino i dodao:

"Predsednik Tramp napravljen je od istog materijala kao i fudbaleri. On je takmičar. Želi uvek da pobedi i pokaže da je najbolji. Kaže ono što mnogi misle, a radi ono što kaže. To je ono što 'američki san' pretvara u javnost. Američki san ne sme da ostane samo Amerikancima".

Posle govora Đanija Infantina, društvu za stolom se obratio Donald Tramp. Bio je oduševljen Infantinom, kojem je prisno na kraju poručio: - Hvala, Džoni!

Kurir / A. R.

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track