VUKOVAR, JEDNA PRIČA! MIHA JE MOJ IZ BOROVA! Moja majka je išla u osnovnu školu zajedno sa Sinišom! Pobediće i ovaj put!
Foto: EPA/Giorgio Benvenuti, FK Crvena Zvezda

Milan gajić i Mihajlović Zemljaci

VUKOVAR, JEDNA PRIČA! MIHA JE MOJ IZ BOROVA! Moja majka je išla u osnovnu školu zajedno sa Sinišom! Pobediće i ovaj put!

Fudbal -

Moja majka je išla u osnovnu školu zajedno sa Sinišom, mnogo toga lepog sam slušao o njemu kada sam bio dete, kaže za Kurir zlatni „orlić“, koji s uspehom nosi dres Crvene zvezde

Borovo Selo je dosad bilo sinonim za jednog zvezdaša, velikog Sinišu Mihajlovića. Od prošle zime Crvena zvezda je jača za još jednog momka rođenog u ovom mestu pored Vukovara - Milana Gajića.

Kao beba od 11 meseci Milan Gajić je s porodicom morao da izbegne u Srbiju. Nastanili su se u Pančevu, gde i počinje njegova fudbalska karijera. Preko OFK Beograda i francuskog Bordoa stigao je u Crvenu zvezdu.

foto: FK Crvena Zvezda

Milan Gajić razgovor za Kurir na pripremama u Beleku počinje pričom o Siniši Mihajloviću i otkriva nam dosta zanimljivosti:

- Moja majka je išla u osnovnu školu sa Sinišom. Poznavala ga je. Dok sam još bio dečak, pričala mi je o njemu, o tome čega se sve odricao da bi postao vrhunski fudbaler i profesionalac. Sad, sve ovo kroz šta prolazi... (uzdah) Verujem da mu je mnogo teško, njemu najteže. Svima nama koji ga volimo sve to teško pada i želimo mu da pobedi još jednom. Miha je veliki borac i ne sumnjam da će se izboriti s tim, odnosno da će to biti samo jedna stranica u njegovom životu iz koje će izaći kao pobednik. Voleo bih da ga upoznam i popričam s njim, dobijem savet.

Milan Gajić je atipičan fudbaler, ima razne sfere interesovanja. Završio je gimnaziju u Pančevu, opšti smer, voli da čita knjige.

- Uvek me je interesovala naša istorija, pa sam ranije čitao dosta knjiga o Prvom i Drugom svetskom ratu. Posebno je na mene utisak ostavio vojvoda Živojin Mišić, njegov život i ceo period rata. Imam majicu s njegovim sloganom „Jedan koji hoće uvek je jači od dvojice koji moraju“. To je neki slogan koji nosim uvek sa sobom. Generalno volim da čitam, ne samo istorijske knjige. Poslednje što sam čitao je knjiga od Neleta Karajlića „Solunska 28“. Ovde na pripreme sam poneo nekoliko knjiga, jedna od njih je Dušanov zakonik - istakao je Gajić i između ostalog otkrio zašto fudbaleri Crvene zvezde Dejana Stankovića oslovljavaju sa „mister“: - Trenera zovemo Mister! Tako je od početka. Spontano je krenulo i ostalo.

Rođendanac

Slavlje s Boaćijem

Milan Gajić je s Ričmondom Boaćijem u utorak proslavio rođendan. Njemu je to bio 24, a čuvenom Boćku 27. Od kluba i saigrača na poklon su obojica dobili po rođendansku tortu. Bila je tu i muzika iz hotela, svećice i rođendanske želje za duplu krunu.

foto: FK Crvena Zvezda

Kurir/Aleksandar Radonić Foto: fkcrvenazvezda.rs, EPA/Giorgio Benvenuti

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track