KAKAV DEDA TAKAV UNUK: Šekularac u Juventusu!
Foto: KEYSTONE/SFV/Peter Schneider, Privatna Arhiva

Top Lepe vesti iz Italije

KAKAV DEDA TAKAV UNUK: Šekularac u Juventusu!

Fudbal -

Dra­go­sla­vu Še­ku­la­r­cu ni­je bi­lo do­zvo­lje­no da zai­gra za to­rin­ski klub, ali je nje­gov unuk Kri­sti­jan, mla­di re­pre­zen­ta­ti­vac Šva­j­ca­r­ske, za­du­žio cr­no-be­li dres

Go­di­na je 1962. Fu­d­ba­l­ski ča­rob­njak iz Sr­bi­je Dra­go­slav Še­kua­l­rac do­bi­ja ba­sno­slov­nu po­nu­du da zai­gra za slav­ni to­rin­ski Ju­ven­tus.

Ju­go­slo­ve­n­ske vla­sti za­bra­nju­ju tran­s­fer jer je od ve­li­ke va­žnos­ti da Še­ki u na­šoj do­mo­vi­ni za­ba­vlja ra­d­ni­č­ku kla­su. Že­lja „sta­re da­me“ iz To­ri­na, ali i sa­mog fu­d­ba­le­ra osta­je neos­tva­re­na.

Da­nas, sko­ro 60 go­di­na ka­sni­je, su­d­bi­na do­vo­di Še­ku­la­r­ca u Ju­ven­tus. Cr­no-be­li dres za­du­žu­je Kri­sti­jan, unuk Mi­r­ka, mla­đeg bra­ta le­ge­n­dar­nog Dra­go­sla­va. Ra­di se o 185 cm vi­so­kom de­ča­ku od 16 go­di­na, ko­ji je u po­sled­nje dve i po se­zo­ne pos­ti­gao 51 gol u mla­đim ka­te­go­ri­ja­ma Se­r­ve­ta uz ve­li­ki broj asi­ste­n­ci­ja.

Ki­ki ili Kris, ka­ko mo­m­ka zo­vu, pod lu­pom je age­na­ta na­j­ve­ćih evro­p­skih klu­bo­va, a či­nje­ni­cu da ga je baš Ju­ven­tus, ko­ji je bio san nje­go­vog de­da stri­ca, an­ga­žo­vao, mo­že­mo pri­pi­sa­ti sa­mo igri su­d­bi­ne.

Mla­di Še­ku­la­rac igra za mla­đe se­le­k­ci­je Šva­j­ca­r­ske, ni­je po­zna­to da li su iz Sr­bi­je ika­da kon­ta­k­ti­ra­li s njim, a od pre dva da­na je član to­rin­skog klu­ba, u ko­ji je do­ve­den sa ci­ljem da oja­ča ju­nio­r­ski tim. Pre­ma ana­li­za­ma ita­li­jan­skih stru­č­nja­ka, pred mla­dim Kri­sti­ja­nom je ve­li­ka bu­du­ć­nost. Ako je i po­la ono­ga što mu je de­da bio, ne­ma su­m­nje da će ha­ra­ti Evro­pom!

Kurir / Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track