MOŽE LI GAVRIĆ KAO LUKA JOVIĆ? Čudo je ta Republika Srpska, koja Zvezdi daje fudbalske bisere
Foto: crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Crveno-beli DRAGULJ

MOŽE LI GAVRIĆ KAO LUKA JOVIĆ? Čudo je ta Republika Srpska, koja Zvezdi daje fudbalske bisere

Fudbal -

Mladi fudbaler rodom iz Ugljevika otkrio da mu podrška trenera Dejana Stankovića mnogo znači, te da su ga pohvale direktora Zvezdana Terzića malo opteretile.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Beleka - Aleksandra Radonića

Republika Srpska poslednjih godina dala je nekoliko sjajnih igrača Crvenoj zvezdi, poput Luke Jovića, Mihajla Ristića i Dejana Joveljića. Međutim, nijedan od njih nije imao sreću da se kao igrač afirmiše na Marakani. Sva trojica su napravili unosne transfere u inostranstvu, postali igrači velikih klubova, ali dublji trag nisu napravili u klubu, u kojem su prohodali.

Željko Gavrić je rodom iz Ugljevika, podno Majevice, a kao dečak je došao u Beograd u Omladinsku školu Crvene zvezde.

- Često se čujem sa Joveljićem… Bio mi je velika podrška kada sam došao u Beograd. Bili smo cimeri i u mladoj reprezentaciji Srbije. Ovde u Zvezdi najviše komuniciram sa Benom i Milunovićem - počinje priču za Kurir Željko Gavrić.

foto: crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Nahvalio je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić talentovanog Željka Gavrića. Rekao je da je mladić iz Republike Srpske uz Veljka Nikolića "najbolji fudbaler srpskog prvaka", blago kluba sa Marakane koji će tek u narednim godinama pokazati kakav je biser i tako postići veliku cenu na evropskom tržištu. Mladi fudbaler objasnio je kako se nosi sa pritiskom igranja za Crvenu zvezdu.

- Čuo sam šta je za mene rekao direktor Zvezdan Terzić. Možda u ovom trenutku nisam najbolji, ali ću se truditi da budem jedan od najboljih igrača Zvezde. To je čast, ali i opterećenje. To je sve sastavni deo sporta.

foto: crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Dolaskom u prvi tim Crvene zvezde Gavrić je imao sreću da mu se zadesi da prvi tim preuzme Dejan Stanković, koji je odmah po dolasku na Marakanu rekao da voli mlade fudbalere.

- Fenomenalan je kao čovek, mnogo razgovoramo. Imao sam tremu i bio veoma uzbuđen. Deki mi je rekao da se opustim, ali sam ja i pored toga imao problema prvih dana. Bio sam stegnut, nisam mogao da se razigram i tako osetim ekipu. Sada je sve u redu. Dejan Stanković mi je bio jedan od idola iz detinjstva. Ne igramo na istoj poziciji, ali karakterno mi se veoma dopadao.

foto: crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Željko Gavrić (19) fudbaler je koji se ne plaši igre "jedan na jedan", čak šta više voli da se upusti u dribling. Njegova prirodna pozicija je leva strana.

- Volim da driblam! Malo je to i uređeno, ali vežbom se dolazi do rutine. Od inostranih igrača mi se najviše sviđa Vilfred Zaha iz Kristal Palasa. Kažu mi da najviše ličim na njega. Bar kada je stil igre u pitanju. Omiljeni klub mi je Barselona.

foto: crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Dobre igre u dresu Grafičara dovele su ga i do mlade reprezentacije. O selekciji BiH nije razmišljao.

- Kada sam pozvan u mladu reprezentaciju, znao sam da sam imao dobru sezonu, a ujedno mi je to bio i podstrek za dalji rad. Zahvalan sam i selektoru Iliji Stolici koji mi je ukazao poverenje. Imao sam i poziv selekcije BiH, ali kada sam igrao u mlađim kategorijama do 17 godina. Ja sam u reprezentaciji Srbije od 15. godine tako da nisam ni razmišljao o bilo čemu drugome.

Ovog leta Gavriću je isticao ugovor sa Crvenom zvezdom, ali on i pored nekoliko unosnih ponuda iz inostranstva nije otišao, već je stavio paraf na vernost do juna 2023.godine.

- Prvi put sam se takvim stvarima sreo u karijeri. Govorim o pregovorima, novom ugovoru... Međutim, brzo smo se dogovorili. Klub je pokazao da želi da me zadrži.

Željko Gavrić bio je član čuvene generacije omladinaca Crvene zvezde koja je pobedom nad Partizanom na Teleoptiku osvojila titulu šampiona države. Gubili su na poluvremenu 0:3, a onda na kraju slavili sa 4:3.

- Samo sam ja iz te šampionske ekipe u prvom timu Crvene zvezde. Naravno i Eraković koji je sada u Grafičaru. To su mi najdraži trenuci u karijeri. Gubili smo 3:0 posle prvog poluvremena. Nekako nismo bili koncentrisani. Međutim, trener Lešnjak je ušao u svlačionicu. Bio je kratak, rekao je da sme da da prst da ćemo mi da okrenemo rezultat. To je bio ključni momenat utakmica - zaključio je Željko Gavrić, zapamtite momak sa brojem 24 na dresu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track