POMOĆ NA TRI ADRESE: Održan humanitarni turnir "Memorijal Damjan Rašević"
Foto: T. Ilić

U ČAST DAMJANA RAŠEVIĆA

POMOĆ NA TRI ADRESE: Održan humanitarni turnir "Memorijal Damjan Rašević"

Fudbal -

LOZNICA - U čast boksera Damjana Raševića (17) iz Klubaca, kod Loznice, tragično nastradalog u oktobru prošle godine, u sportskoj hali UFK ‘’Lagator’’ u petak je održan humanitarni turnir u malom fudbalu koji nosi njegovo ime.

Učestvovalo je 12 ekipa sa stotinak igrača, a organizovali su ga Boško Lazić, Aleksandar Vučković i Zoran Milivojević.

Kako su objasnili organizatori, turnir je priređen u znak sećanja na njihovog prijatelja Damjana, koji je svojevremeno bio član FK Radnički Stobeks, onda i Bokserskog kluba Vukovi sa Drine, a planiraju da u oktobru upriliče i bokserski turnir u njegovu čast.

foto: T. Ilić

Na tribinama ‘’Lagatora’’ bili su uglavnom mladi, a organizatori su saopštili da su ukupno prikupljene 192 hiljade dinara koje će biti upućene trima mladim ljudima. Novac će biti dat jednoj bolesnoj devojčici, mladiću koji sada koristi invalidska kolica i bori se da prohoda, kao i desetogodišnjem dečaku iz jednog od obližnjih lozničkih sela, čiji je otac teško bolestan, i potrebna mu je pomoć.

Inače, ekipa Vin bet bila je najuspešnija na turniru pošto je u finalu sa 3:0 savladala Blankose.

foto: T. Ilić

Podsetimo, Damjan Rašević, bio je učenik trećeg razreda srednje Tehničke škole u Loznici, na smeru auto-mehaničar, i veoma dobar, perspektivan bokser, omiljen u društvu, a njegova smrt u saobraćajnoj nesreći pre nekoliko meseci šokirala je Lozničane.

T.Ilić/Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track