LAJPCIG OSTAO NEPORAŽEN U MINHENU: Bez pobednika u velikom derbiju! (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

bundes liga

LAJPCIG OSTAO NEPORAŽEN U MINHENU: Bez pobednika u velikom derbiju! (VIDEO)

Fudbal -

Duel prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli Bundeslige okončan je bez pobednika, ali i bez golova. 0:0 na "Alijanc Areni" u derbiju kola.

Duel prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli Bundeslige okončan je bez pobednika, ali i bez golova. 0:0 na "Alijanc Areni" u derbiju kola. U prvom poluvremenu nije bilo većih uzbuđenja i jedni i drugi igrali su prilično oprezno. Otišlo se bez golova na odmor, da bi već u prvom minutu nastavka Lajpcig imao lepu priliku da povede, ali je Sabicer jedan odbitak poslao preko gola Bajerna. Domačin je dobio penal u 54. minutu d nakon prekšraja Upamekana, ali je nakon upotrebe VAR-a poništenzbog ofsajda u kojem se našao Levandovski, nad kojim je i načinjen faul. Najbolju priliku za goste imaoj e Verner u 65 minutu Vernera, koji je izbio sam ispred Nojera, ali je nemački reprezentativac promašio čitav gol r sa samo nekoliko metara! Bavarci su do pobede mogli u 80. minutu, Gorecka je izbio sam pred golmana Lajpciga, ali je Gulaši uspeo da odbrani njegov pokušaj. Do kraja nije bilo većih prilika, utakmica u Minhenu okončana je bez golova. Bajern je tako ostao prvi sa 43 osvojena boda, Lajpcig ima samo jedan manje, Borusija je propustila priliku da se uključi u potpunosti u borbu za vrh, treći su "Milioneri" sa tri boda manje od Lajpciga i četiri od Bajerna.

Isti bodovni saldo kao Dortmund ima i Menhengladbah, koji bi mogao da profitira iz ovakve situacije, kako je njihov meč protiv Kelna u okviru 21. kola odložen zbog lošeg vremena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track