STIGLI U MOLDAVIJU SA MASKAMA NA LICU: Omladinci Zvezde doputovali na megdan Šerifu!
Foto: Fk Crvena zvezda Nikola Mitić

liga šampiona

STIGLI U MOLDAVIJU SA MASKAMA NA LICU: Omladinci Zvezde doputovali na megdan Šerifu!

Fudbal -

Juniori Crvene zvezde će u okviru baraža Lige šampiona za mlade odmeriti snage sa moldavskim Šerifom, a Slavoljub Đorđević je na put poveo 20 fudbalera koji će pred sobom imati težak izazov.

Pobednik duela koji će biti odigran u sredu 12. februara od 17 časova u Tiraspolju obezbediće prolaz u osminu finala.

Juniori Crvene zvezde će u okviru baraža Lige šampiona za mlade odmeriti snage sa moldavskim Šerifom, a Slavoljub Đorđević je na put poveo 20 fudbalera koji će pred sobom imati težak izazov. Pobednik duela koji će biti odigran u sredu 12. februara od 17 časova u Tiraspolju obezbediće prolaz u osminu finala.

Omladinci Crvene zvezde doputovali su u Moldaviju sa ciljem da eliminišu Šerif i nastave fenomenalnu epizodu u Ligi šampiona za mlade.

Uprkos tome što je Crvena zvezda najmlađi tim u juniorskoj Ligi šampiona, Slavoljub Đorđević je odlučio da još više podmladi ekipu, pa su za meč sa moldavskim predstavnikom priključeni Despotovski i Miletić rođeni 2003. godine, kao i godinu dana mlađi Radojević i Lazetić.

U odnosu na jesenji deo sezone, tu su Guteša i Njamculović koji su se igrama u omladincima Grafičara izborili za Zvezdin dres.

- Prva je utakmica u sezoni posle priprema i uvek je ona najteža. Šerif je veoma dobar protivnik, fizički jaka ekipa. Dobro smo se pripremili i očekujemo pozitivan ishod. Lukić i Milikić ne mogu da igraju zbog kartona, a mi ćemo se potruditi da njih dvojica i dalje u ovoj sezoni igraju u Ligi šampiona - istakao je vezista Aleksa Matić.

foto: Starsport©

Na spisku punika su: Andrija Katić, Ivan Guteša, Stefan Mitrović, Nikola Savić, David Pisar, Stefan Despotovski, Uroš Blagojević, Viktor Radojević, Aleksa Matić, Martin Novaković, Aleksandar Ilić, Vladimir Miletić, Petar Piplica, Andrija Radulović, Nikola Njamculović, Stefan Pešović, Borisav Burmaz, Ilija Babić, Mateja Bačanin, Marko Lazetić.

U Moldaviju nisu otputovali defanzivci Aleksandar Lukić i Mirko Milikić koji zbog parnih kartona nemaju pravo da nastupe u meču protiv Šerifa.

Zanimljivo je da su crveno-beli otputovali za Moldaviju sa maskama na licu, kao preventiva od koronavirusa koji hara Azijom.

Utakmica između Crvene zvezde i Šerifa je na programu u sredu 12. februara od 17 časova, a pobednik tog meča izboriće prolaz u osminu finala.

Žreb za ovu rundu takmičenja biće održan 14. februara u Nionu, a pobednike baraža čekaju najbolji iz grupne faze; Ajaks (Holandija), Atalanta (Italija), Bajern (Nemačka), Benfika (Portugalija), Inter (Italija), Juventus (Italija), Liverpul (Engleska) i Real Madrid (Španija).

Ukoliko Crvena zvezda prođe, prema propozicijama, ne može se sastati jedino sa Bajernom, sa kojim je igrala u grupnoj fazi.

Mečevi osmine finala (igra se jedan susret) zakazani su za 3. i 4. mart.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track