ZA USPEH JE POTREBNO POVERENJE: Klinsman nije više trener Herte!
Foto: AP

RAZOČARAO SE

ZA USPEH JE POTREBNO POVERENJE: Klinsman nije više trener Herte!

Fudbal -

Nemački fudbalski trener Jirgen Kilinsman podneo je danas ostavku u berlinskoj Herti, posle samo 76 dana na funkciji.

Klinsman je ostvario tri pobede uz tri remija u 10 utakmica koliko je predvodio Hertu, a kao razlog ostavke naveo je nedostatak poverenja i podrške.

"Kao treneru potrebno mi je poverenje vodećih ljudi. Posebno u borbi za opstanak, jedinstvo, timski duh i fokus na osnovne stvari su najvažniji elementi. Ako nisu garantovani, ne mogu da ostvarim potencijal kao trener i ispunim svoje dužnosti. Zbog toga sam, posle dužeg razmišljanja, odlučio da odustanem od ovog posla i da se vratim prvobitnoj dugoročnoj ulozi člana Nadzornog odbora kluba", naveo je Klinsman u saopštenju na društvenim mrežama.

Posle 21 utakmice u Bundesligi, Herta je 14. na tabeli sa 23 boda, šest više od zone ispadanja.

"Za relativno kratko vreme smo bili na veoma dobrom putu, zahvaljujući podršci mnogih ljudi, sada smo šest bodova iznad pozicija u zoni ispadanja, uprkos uglavnom teškim utakmicama. Čvrsto verujem da će Herta ispuniti cilj i da će ostati u Bundesligi", naveo je Klinsman.

On je zahvalio igračima, navijačima i svima u klubu na saradnji u proteklih 10 nedelja, rekao je da je zadovoljan saradnjom zbog čega i ostaje u klubu i da se raduje susretima sa njima na stadionu.

Tokom trenerske karijere 55-godišnji Klinsman je bio selektor Nemačke i SAD, a osim Herte trenirao je i Bajern Minhen.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track