VREME SLAVLJA CRVENO-BELIH BISERA: Katić objasnio kako je odbranio penal, Savić dobio najlepši poklon za rođendan
Foto: FK Crvena zvezda

STIGLI MEĐU 16 NAJBOLJIH U EVROPI

VREME SLAVLJA CRVENO-BELIH BISERA: Katić objasnio kako je odbranio penal, Savić dobio najlepši poklon za rođendan

Fudbal -

Omladinci Crvene zvezde su u osmini finala Lige šampiona, a junak meča u Tiraspolju bio je čuvar mreže rođen 2002. godine, Andrija Katić.

Katić je u penal seriji zaustavio jedan udarac Moldavaca, a kada je i drugi put nadmudrio fudbalera Šerifa, označio je početak velikog slavlja crveno-belih.

- Bila je teška utakmica. Šerif je stvarno dobar protivnik, ali ovo je timska pobeda. Dominirali smo u posedu i prilikama, što govori i statistika. Čestitam mojim saigračima na pobedi jer smo je potpuno zaslužili. Nećemo se ovde zaustaviti, u narednim rundama nas čekaju najbolje evropske ekipe, tako da će to biti veliko iskustvo za nas. Pobedu bih posvetio Lukiću i Milikiću koji nisu bili sa nama, ali sam srećan što će u narednim rundama biti tu - izjavio je mladi golman.

Katić je otkrio i dogovor koji je pre penal serije imao sa trenerom golmana, Draganom Babićem.

- Dogovorili smo se da prva tri penala idem u desno, a da naredna tri udarca idem u levu stranu. Odbranio sam prvi penal, tako da je dogovor bio odličan - uz osmeh završava Katić.

foto: FK Crvena zvezda

Defanzivac Nikola Savić, koji je odigrao fenomenalnu partiju protiv Šerifa, danas je imao dva razloga za slavlje. On je ostvario plasman sa Crvenom zvezdom u osminu finala Lige šampiona i na najlepši način proslavio 19. rođendan.

- Ovo je najlepši poklon koji sam mogao da dobijem, ali moram da budem iskren i kažem da sam očekivao sve ovo. Bila je teška utakmica, ali bili smo dosta bolji tim. Mogli smo i u 90 minuta da rešimo pitanje pobednika, međutim, nismo iskoristili nekoliko prilika. Imali su malo sreće, ali na kraju se sve dobro završilo po nas - kaže Savić.

Talentovani defanzivac je tokom prethodne godine imao velikih problema sa povredama. Nakon dve povrede kolena, štoper je pre početka priprema operisao slepo crevo, ali se neverovatno brzo vratio treninzima i oduševio sve u klubu.

- Razlog više za slavlje mi je i to što su problemi sa kolenima i slepim crevom prošlost. Nadam se da sam ispunio očekivanja i zahteve stručnog štaba. Pobedu posvećujem celoj ekipi. Zaslužili smo ovo - rekao je Savić, momak koji je danas napunio 19 godina, a na rođendanskoj proslavi u hotelu dobio je tortu.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track