TOMISLAV KARADŽIĆ ZA KURIR: Imam 81, a kao da mi je18! (FOTO)
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

rođendan

TOMISLAV KARADŽIĆ ZA KURIR: Imam 81, a kao da mi je18! (FOTO)

Fudbal -

Lete godine Poželeo sam sebi da u sledećim godinama budem ovako zdrav i raspoložen kao dosad, kaže bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije ne krijući da uživa u penziji

Tomislav Karadžić povukao se iz fudbala pre skoro četiri godine, ali nismo ga zaboravili! Bivši, a sada počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije oduvao je 81 svećicu na rođendanskoj torti! Ovim lepim povodom Kurir je kontaktirao sa legendarnim Toletom.

foto: Dado Đilas

U Karadžićevom glasu čuo se iskren osmeh kada smo ga upitali šta mu je najdraži poklon koji je dobio ove godine.

- Najdraži poklon mi je bio što me je poljubilo mojih sedmoro unučadi, to je ubedljivo najdivnija stvar - odgovorio nam je bez dileme. I zaista, šta čovek može više da traži?

Otkad se „penzionisao“ sa mesta prvog čoveka FSS, Toletov život je dosta mirniji, a samim tim mnogo više vremena ima i da bude na jednoj drugoj, mnogo bitnijoj funkciji - funkciji dede. Za nekoga ko je zagazio u devetu deceniju života, Tomislav Karadžić je vrlo vitalan i izuzetno bistre glave. Kako kaže - napunio je 81 godinu, a oseća se kao da ima 18. Zato i ne čudi odgovor na pitanje šta je to što je sam sebi poželeo.

- Poželeo sam da u sledećim godinama budem ovako zdrav i raspoložen kao dosad. A sportska želja? - Eh, što se sporta tiče, tu imam jednu posebnu želju, a to je da pobedimo Norvešku. Posle toga, Izrael ili Škotsku, nije bitno jer mislim da ako pobedimo Norvežane, već smo viđeni na Evropskom prvenstvu - rekao nam je Karadžić za kraj.

foto: Saša Pavlić

Tomislav Karadžić

Datum rođenja: 10. 2. 1939.

Mesto: Petnica, Crna Gora

Prebivalište: Subotica, Srbija

Supruga: Đina Karadžić

Dece: troje

Unučad: sedmoro

KARIJERA U FUDBALU: Predsednik FSS Vojvodine, predsednik FK Spartak Subotica, predsednik FSS, predsednik Partizana

Milan, naravno, nema šanse za titulu i večerašnji (20.45) prvi meč polufinala Kupa Italije mu je izuzetno važan jer mu je to jedina prilika za trofej ove sezone. Nevolja je što mu je rival Juventus, višestruki uzastopni šampion. Kvota na keca je 3,50, na iks 3,45, a na dvojku 2,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan - Juventus.

Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track