ATOMSKI FUDBAL: Večeras dva SUPERDERBIJA! Čelsi dočekuje Bajern, a Barselona gostuje Napoliju (FOTO)
Foto: EPA

Liga šampiona

ATOMSKI FUDBAL: Večeras dva SUPERDERBIJA! Čelsi dočekuje Bajern, a Barselona gostuje Napoliju (FOTO)

Fudbal -

Šta pre gledati? Čelsi dočekuje Bajern, a Barselona gostuje Napoliju
u spektakularnim mečevima osmine finala elitnog evropskog takmičenja

Spremite se za dva fudbalska spektakla! Jedina je dilema - koji gledati? Ako imate dva televizora, onda je vaš problem rešen, ako nemate, odlučite se: Napulj ili London. U Italiji na megdan izlaze Napoli i Barsa, u Engleskoj se sastaju Čelsi i Bajern.

Dan kao stvoren za ljubitelje fudbala. Jedini je problem što oba meča osmine finala Lige šampiona počinju u isto vreme. Biće vatreno na meču Napoli - Barselona, posebno jer se zna kako u gradu pod Vezuvom doživljavaju fudbal.

- U Napulju žive za ovaj sport i mnogo sam uzbuđen zbog utakmice. Znam da su Napolitanci ludi za fudbalom - poručio je Leo Mesi, koji je po dolasku u Italiju morao zajedno sa saigračima da ide na testiranje na koronavirus.

foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

U redovima domaćeg tima spremili su specijalnu taktiku kako da zaustave Lea Mesija. Trener Napolija Đenaro Gatuzo želi da njegovi igrači naprave „kavez“ na sredini terena u koji će uhvatiti sjajnog Argentinca. Korijere delo sport navodi da je Gatuzov cilj da se Mesiju smanji radijus kretanja, a da će do toga doći postavkom u igri u kojoj se sprečava da zvezda Barse ima previše loptu u posedu.

foto: EPA/SERENA CAMPANINI

Što se tiče drugog meča, ništa manje uzbuđenja ne donosi i duel Čelsi - Bajern. Ulogu favorita imaju Nemci, ali u ovoj fazi takmičenja često ono što je na papiru ne znači ništa.

I jedni i drugi su ovajali Ligu šampiona u poslednjih 10 godina, ali im se ove sezone ne daju velike šanse za to. To ne znači da se do kraja i Čelsi i Bajern neće boriti, a večeras (21.00) na Stamfordu igraju prvi meč osmine finala. Bavarci su favoriti s kvotom 1,90, dok je čak čak 4,00, a iks 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Bajern.

Kurir / Miloš Bjelinić

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track