ŠPANAC HOĆE DO SAMOG VRHA EVROPE: Pepu Gvardioli malo pobeda nad Zidanom (FOTO)
Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

STARI RIVALI

ŠPANAC HOĆE DO SAMOG VRHA EVROPE: Pepu Gvardioli malo pobeda nad Zidanom (FOTO)

Fudbal -

Duel ljutih rivala iz igračkih dana Zidana (Real) i Gvardiole (Barselona) ovoga puta okončan trenerskom pobedom Pepa (Mančester siti), koji ipak nije zadovoljan trijumfom u Madridu (2:1)

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Real u Madridu sa 2:1 (0:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona i stekli lepu prednost pred revanš 17. marta na svom terenu.

To ipak nije dovoljno da trener „građana“ Pep Gvardiola uživa u plodovima velikog trijumfa. Naprotiv.

- Pokušali smo da pobedimo u Madridu i uspeli u tome. Ovo je samo prvi deo. Ako neko može da prevaziđe ovu situaciju, to je onda Real Madrid - rekao je Pep i dodao da ne želi da se zadovoljava pojedinačnim uspesima:

- Ovo je samo jedan korak. Ništa nismo uradili. Možemo da uživamo u trenutku, ali imamo još takmičenja koje hoćemo da osvojimo i utakmica koje hoćemo da dobijemo.

foto: EPA/Benoit Doppange

Prednost posle prvog meča ima i Lion, koji je savladao Juventus sa 1:0, a trener „stare dame“ Maurisio Sari iskritikovao je svoje igrače posle meča.

- Ne mogu da ih nateram da razumeju važnost brze predaje lopte, a to je osnovno. Na treningu su bili dvostruko brži nego na utakmici. Nastaviću da im pričam i da radimo na tome - rekao je Sari.

Mister promašaj

Ronaldo na koti 25

Nesumnjivo je jedan od najboljih fudbalera na svetu i kada uzme loptu da izvede slobodan udarac, svi očekuju siguran pogodak - jer to je ipak Kristijano Ronaldo.

foto: EPA/YOAN VALAT

Tako izgleda u očima zaljubljenika u fudbal, ali statistika pokazuje potpuno drugačiju situaciju. Slavni Portugalac pre dve večeri nije realizovao slobodnjak u duelu s Lionom i tako stigao do nestvarne brojke od 25 uzastopno promašenih slobodnih udaraca u Ligi šampiona.

G. F.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track