EVROPO, EVO NAS! Ivica Tončev ponosan na preporod Radničkog (FOTO)
Foto: Beta / Saša Đorđević

VISOKI CILJEVI MERAKLIJA

EVROPO, EVO NAS! Ivica Tončev ponosan na preporod Radničkog (FOTO)

Fudbal -

U metu Ivica Tončev, prvi čovek niškog superligaša, ponosan na preporod kluba, čiji je cilj novi plasman u evropsko takmičenje.

Evropo, vidimo se ponovo!

Radnički, naravno, nije zaplašio Zvezdu i Partizan, koji su sinoć u Beogradu igrali večiti derbi, ali i te kako daje nadu i optimizam Nišlijama da će se na Čairu i dalje vioriti zastava UEFA i igrati međunarodne utakmice.

Ako ništa drugo, Radnički je postao stabilni superligaš, a poznato je da nije bilo tako.

- O tom periodu smo mi mnogo puta dosad pričali i o tome smo već sve rekli. Ne bismo se vraćali na ružan deo istorije kluba. Radnički smo nasledili sa preko 300 miliona dinara dugova, sa uništenom infrastrukturom, tako da je klub bio praktično pred gašenjem. A onda smo jednim normalnim, domaćinskim i poštenim radom, koliko sad mogu da se pohvalim, klub digli da izgleda kao jedan normalan i, mogu reći, evropski klub - počeo je razgovor Ivica Tončev, prvi čovek niškog superligaša.

Radnički je igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a od Evrope se ne odustaje ni ove godine.

foto: Beta / Saša Đorđević

- Moram da se pohvalim da s gradom imamo dobru saradnju. Grad je učestvovao u dizanju kluba, a imali smo podršku i gradonačelnika Bulatovića i odbornika za sport gospodina Kačara, kao i podršku kompletne gradske strukture. Uvek su bili tu uz klub. Jer ovo je gradski klub, ovo je klub svih građana Niša i mi se tako i ophodimo i želimo da tako i ostane u budućnosti - istakao je Tončev.

Niš i jug Srbije uopšte zaslužuju jedan ozbiljan klub kakav je Radnički.

- Da, Niš kao grad zaslužuje, ali ja moram da budem i kritičan. Ne znam da li Nišlije zaista toliko srcem vole Radnički kao što pričaju. Jedan grad koji ima 350.000 stanovnika, a sa okolinom oko pola miliona, treba da ima i pun stadion na utakmicama, a ne da na tribinama bude 5.000 gledalaca. Radnički je sada klub koji zaslužuje pun stadion.

I baš kada je reč o stadionu, urađeno je dosta na infrastrukturi.

- Posle mnogo godina uloženo je preko 240.000 evra u renoviranje terena. Prvenstveno je problem bio taj što je ispod bio beton, pa radovi nisu mogli da se odvijaju tako brzo. Početkom ili sredinom ove godine počeće rekonstrukcija kompletnog terena - rekao je Tončev.

Druga vremena

SAD BI SVI U RADNIČKI

Igrači su u jednom periodu u širokom luku zaobilazili Radnički i Čair. Sada vrlo rado dolaze.

- Da, sada kad Radnički zove, još se nije desilo da neki igrač odbije. Svaki je bio spreman za razgovor, a onda i u Radnički igrači dolaze punim srcem.

(Kurir.rs / Foto: Beta / Saša Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track