MOŽEMO S PRIŠTINOM, ALI U NAŠOJ SUPERLIGI: Rešenje za meč Partizana na Kosovu! (FOTO)
Foto: Beta/Branislav Božić, Marina Lopičić

pravo U metu

MOŽEMO S PRIŠTINOM, ALI U NAŠOJ SUPERLIGI: Rešenje za meč Partizana na Kosovu! (FOTO)

Fudbal -

Jasan stav! "Nemamo šta da tražimo u toj nepriznatoj državi. Kad uđu u naš sistem, onda možemo da igramo", kaže Andrija Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Najava čelnika Fljamurtarija da će pozvati Partizan na međunarodni turnir „Fadilj Vokri“, koji se održava u Prištini, izazvala je dosta burnih reakcija u regionu. Crno-beli neće pozitivno odgovoriti na taj poziv bez obzira na to što je posvećen njihovom nekadašnjem asu.

igralo bi se u čast fadilja vokrija
igralo bi se u čast fadilja vokrijafoto: Starsport©

Pomoćnik gradonačelnika Beograda i veliki navijač crno-belih Andrija Mladenović nema nikakvu dilemu da li Partizan treba da ide u Prištinu.

- Nijedan naš klub nema šta da traži u toj nepriznatoj državi. Sve drugo je suprotno državnoj politici Srbije i samim tim nije prihvatljivo - počeo je priču Mladenović za Kurir i dodao:

- Kao navijač Partizana, naravno da sam protiv toga da moj klub ide na taj turnir.

U budućnosti može da dođe do utakmice Partizana i Prištine, ali uz jedan uslov.

- Možemo da igramo sa njima kada uđu naš sistem. Onda ih treba uvesti u sva takmičenja, institucije... - jasan je Mladenović.

foto: Starsport

Podsećamo, plan je da se turnir u čast preminulog Fadilja Vokrija organizuje u junu i da na njemu učestvuju klubovi za koje je nastupao - Priština, Fenerbahče, Fljamurtari, Nim i Partizan.

I dok je ova tema u žiži, iz Partizana niko ne želi da govori o tome. Miloš Vazura i Milorad Vučelić nisu odgovarali na pozive i poruke Kurira.

Uvek cenio Fadilja

Ružić: Vokri mi je bio kao brat

Branko Ružić nije odgovorio na pozive Kurira da prokomentariše poziv Partizanu na memorijal u Prištinu. Ministar državne i lokalne samouprave bio je veliki prijatelj sa Fadiljom Vokrijem.

branko ružić
branko ružićfoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Bio si mi iskreni brat, prijatelj, čovek i partizanovac do srži. Hvala ti, Fadilju, na svemu - glasila je Ružićeva objava posle Vokrijeve smrti. Ružić je prisustvovao Vokrijevoj sahrani, koja je bila u Prištini u junu 2018. godine.

Miloš Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track