FUDBALER TOTENHEMA NASRNUO NA NAVIJAČA: Dajer hteo da bije kao Kantona!
Foto: AP

erik ko erik

FUDBALER TOTENHEMA NASRNUO NA NAVIJAČA: Dajer hteo da bije kao Kantona!

Fudbal -

Prekipelo mu Engleski reprezentativac preskakao 20 redova tribine da bi se dočepao navijača koji su zbog uvreda ušli u sukob s njegovim rođenim bratom

Kakav skandal! Engleski reprezentativac Erik Dajer odlučio je da pravdu uzme u svoje ruke i nakon poraza na penale njegovog Totenhema u FA kupu od Noriča krene u obračun sa dvojicom navijača „londonskih pevaca“.

Postojale su dve verzije nesvakidašnjeg poteza iskusnog veznog igrača sve dok Žoze Murinjo nije delimično objasnio ko je izazvao bes njegovog fudbalera i zašto.

U prvi mah se mislilo da je incident počeo rasističkim povicima prema Portugalcu Želsonu Fernandesu dok ga je lično Dajer tešio zbog promašenog penala u poslednjoj seriji. Kasnije su mediji objavili da je mlađi brat ušao u sukob sa navijačima, da bi Dajer uleteo na tribinu da ga zaštiti od nasilnika. Zbog svega se u nebranom grožđu našao i Murinjo jer je dao podršku svom fudbaleru, iako je i sam svestan činjenice da se od mae geri udarca Erika Kantone 1995. godine na meču protiv Kristal palasa veći skandal se nije dogodio na Ostrvu.

foto: Privatna Arhiva

- Erik je uradio ono što profesionalci ne smeju, ali bi verovatno uradio svako od nas. Ako klub preduzme mere protiv Dajera, ja ću biti protiv njih. Ta osoba je uvredila Erika, njegova porodica je bila na tribinama, mlađi brat nije bio zadovoljan situacijom - rekao je Murinjo.

foto: Profimedia

Engleska FA pokrenula je istragu u kojoj će se gledati snimci bezbednosnih kamera i tražiti svedočenje stjuarta koji su razdvajali Dajere od navijača. Kantona je pre 25 godina za udaranje navijača bio kažnjen sa osam meseci neigranja i 120 sati društveno korisnog rada.

NEZABORAVNI FRANCUZ KANTONA: TREBALO JE JAČE DA GA UDARIM

Često su igrači bili meta huligana, ali je nezaboravni Kantona pokazao da im i druga strana može uzvratiti istom merom, a nekad i jače: - Nisam ga udario dobro. Zato sam ga udario ponovo, ali nisam to uradio dovoljno jako. Trebalo je da ga udarim još jače - rekao je Kantona objašnjavajući zašto je nogom šutnuo navijača u telo, a povod su bile uvrede na nacionalnoj osnovi.

Kurir.rs, Dejan Petković/ Foto: AP, Privatna Arhiva, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track