TEVEZ POLJUBIO MARADONU U USTA, PA BOMBONJERU BACIO U TRANS: Boki titula posle drame, River najveći gubitnik sezone
Foto: AP

ARGENTINSKO PRVENSTVO

TEVEZ POLJUBIO MARADONU U USTA, PA BOMBONJERU BACIO U TRANS: Boki titula posle drame, River najveći gubitnik sezone

Fudbal -

Fudbaleri Boke Juniors po 34. put osvojili su prvenstvo Argentine pošto su slavili nad River Plejtom u dramatičom meču. Gol za titulu i delirijum na "Bombonjeri" postigao je Karlos Tevez koji je pre meča "za sreću" poljubio Maradonu u usta.

Fudbaleri Boke Juniors osvojili su titulu zahvaljujući sjajnom golu Karlosa Teveza u 72. minutu.

Tevez je tim golom doneo pobedu svom timu na Bombonjeri protiv Himnasije.

foto: AP
foto: AP

Boka je u poslednjoj rundi, pred svojim navijačima na "Bombonjeri", savladala Himnaziju sa 1:0 i dočekala drugi vezani kiks Rivera, pošto je lider šampionata proteklog vikenda odigrao samo 1:1 sa Defensom i Justicijom, a sinoć nije pobedio ni Atletiko Tukuman (1:1), pa se prednost za koju se verovalo da je nedostižna lagano istopila.

River je pred poslednje kolo imao 46 bodova, Boka jedan manje, ali su se navijači domaćeg tima nadali da bi pred očima Dijega Armanda Maradone mogli do pehara, što su i uspeli.

foto: AP

"Bio sam gladan slave. Osetio sam da ponovo moram da se borim kao kad sam bio dečak. U međuvremenu sam se najpre borio sam sa sobom, ali i protiv mnogih stvari. Bilo mi je teško da se vratim korenima. Ova titula me podseća na prvu osvojenu u dresu Boke 2003. godine. Ovakve stvari me održavaju u životu", rekao je Tevez posle meča i objasnio da je Maradonu poljubio u usta pre meča jer je verovao da će mu to doneti sreću.

foto: EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track