RONALDINJU ODREĐEN PRITVOR: Ostaje sa dilerima i kriminalcima iza rešetaka da ne POBEGNE iz Paragvaja! JEZIVO
Foto: EPA

izveden pred sudiju

RONALDINJU ODREĐEN PRITVOR: Ostaje sa dilerima i kriminalcima iza rešetaka da ne POBEGNE iz Paragvaja! JEZIVO

Fudbal -

Bivši brazilski fudbaler Ronaldinjo (39) i njegov brat Roberto de Asis Moreira (46) proveli su noć u pritvoru koji im je određen na sudu u Asunsionu u Paragvaju, zbog bojazni da ne pobegnu iz zemlje.

Slavni fudbaler, i njegov brat, koji mu je i menadžer, u subotu su izašli pred sudiju Klaru Ruiz Dijaz u prestonici Paragvaja, nakon što su dan ranije uhapšeni zbog pokušaja da u ovu državu uđu sa lažnim ispravama (pasošima i ličnim kartama).

Nakon prvog izlaska na sud, Ronaldinju i njegovom bratu do daljeg je određen pritvor u kazamatu u Asunsionu, jer, prema rečima sudije, postoji opravdana sumnja da će pokušati da napuste zemlju.

foto: EPA

- Postoji opasnost da pobegnu, jer su u pitanju stranci koji su ilegalno ušli u Paragvaj - pojasnila je sudija Ruiz u obrazloženju svoje olduke.

Ona je takođe rekla da suđenje za ovakav vid prestupa maksimalno traje šest meseci, što bi značilo da će Ronaldinjo najviše toliko, ali najverovatnije mnogo kraće zbog publiciteta koji sam slučaj ima, biti pritvorenik dok čeka rasplet.

Obojica su noć provela u zgradi Nacionalne policije Paragvaja, gde obično borave dileri i kriminalci koji čekaju suđenja za dela koja im se stavljaju na teret.

Podsetimo, Ronaldinjo i njegov brat Roberto de Asis Moreira pod merama su policijskih vlasti u Paragvaju zbog falsifikovanih putnih i identifikacionih dokumenata sa kojima su pokušali da uđu u tu zemlju.

foto: EPA

Osim slavnog gosta i njegovog brata, slobode je lišena i Dalia Lopez, paragvajska preduzetnica koja je angažovala Ronaldinja kao zaštitno lice njene firme, i navodno je ona osoba koja je dala Brazilcima lažne isprave. Paragvajski mediji pišu da je protiv nje u pripremi i postupak zbog utaje poreza i "pranja novca".

Ona nije i jedina žena koja je umešana u čitavu priču, paragvajski mediji pominju i izvesnu Vilmondes Souzu, koja je, uz Lopezovu, čekala Ronaldinja i njegovog brata na aerodromu, te se i ona sumnjiči da je pribavila i uručila lažne dokumente poznatim gostima. U kućnom pritvoru su zbog sumnje da su pomogle u falsifikovanju dokumenata i Maria Izabel Gajoso i Esperanca Apolonija Kabaljero.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track