ILIČIĆ JE RONALDO: Slovenac ispisao istoriju Atalante (FOTO)
Foto: EPA/Uefa Ho

Poker

ILIČIĆ JE RONALDO: Slovenac ispisao istoriju Atalante (FOTO)

Fudbal -

Kakav car! Fudbaler rodom iz Prijedora Josip Iličić sa četiri gola u pobedi Atalante nad Valensijom u Španiji (4:3) doneo italijanskom klubu plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Atalanta je plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba. Najzaslužniji za to je slovenački reprezentativac Josip Iličić, koji je postigao četiri gola u pobedi nad Valensijom sa 4:3 na Mestalji.

foto: AP

Iličić je u dosadašnjem delu sezone postigao 15 golova u Seriji A i pet u Ligi šampiona, a interesantno je da je sve pogotke postigao u dvomeču s klubom iz Španije. U prvom odmeravanju snage Atalanta je na San Siru slavila sa 4:1. Ovaj uspeh dobija još više na značaju kad se zna da klub iz Bergama sve utakmice Lige šampiona igra u Milanu.

foto: AP

- Nisam želeo da stanem, želeo sam da nastavim. Zabavljam se. Naravno da prija kad postigneš četiri gola na jednom meču, pogotovo kad se uzme u obzir da je to bilo u duelu gde se odlučivalo ko će nastaviti takmičenje. Razočaran sam što nije bilo publike, ali idemo dalje, a to će pružiti zadovoljstvo onima koji nas čekaju kod kuće. Atalanta više nije iznenađenje. Radimo sjajne stvari i želimo tako da nastavimo. Želimo da pokažemo da zaslužujemo da budemo ovde. Zabavljamo se, ne brinemo o tome protiv koga igramo i tako idemo dalje - naglasio je slovenački internacionalac Josip Iličić.

foto: AP

Lična karta: Josip Iličić

Datum rođenja: 29. 1. 1988.

Mesto rođenja: Prijedor, BiH

Karijera

Pozicija: ofanzivni vezni

Klubovi: Bonifika (3 gola), Interblok (12), Maribor (1), Palermo (20), Fjorentina (29), Atalanta (38)

Reprezentacija: Igrao za Sloveniju 65 puta i postigao 9 golova

Iz drugog plana borili se za opstanak u svojim ligama, a sad srušili gigante

VELIKI MALI LAJPCIG I ATALANTA

Atalanta i Lajpcig ušli su u istoriju Lige šampiona jer su obe ekipe prvi put uspele da se plasiraju među osam najboljih u ovom takmičenju. Pogotovo se to odnosi na klub iz Bergama, kome je ovo bilo prvo učešće u ovom takmičenju, tim pre što su u prva tri kola grupne faze imali isto toliko poraza (Dinamo, Mančester siti i Šahtjor). A onda - Atalanta je na poslednjih sedam mečeva postigla 34 gola, što je skoro pet pogodaka po meču. Što se tiče Lajpciga, oni od starta Lige šampiona igraju dobro, doživeli su samo jedan poraz u grupnoj fazi, dva remija i tri pobede. Svoju snagu pokazali su na Totenhemu, prošlogodišnjem finalisti ovog takmičenja, koje su dobili u dvomeču sa 4:0.

Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track