HUMANITARNA UTAKMICA ZA OSMOGODIŠNJEG DEČAKA LEPTIRA: Futsaleri Crvene zvezde i Tise igrali za Pavla
Foto: 28.jun

Humana misija

HUMANITARNA UTAKMICA ZA OSMOGODIŠNJEG DEČAKA LEPTIRA: Futsaleri Crvene zvezde i Tise igrali za Pavla

Fudbal -

Futsaleri Klubova malog fudbala Crvena zvezda i Tisa odigrali su u Novom Bečeju humanitarnu utakmicu za osmogodišnjeg Pavla Vlaškalina koji ima neizlečivu bolest poznatiju pod nazivom “deca leptiri”.

Deci koja boluju od ove neizlečive bolesti koža je osetljiva poput krila leptira, te im svaki pritisak izaziva rane i plikove koji se teško leče.

Futsaleri su više od 100 hiljada dinara od prodatih karata namenili za Pavla i njegove roditelje, kojima su potrebna dodatna novčana sredstva za kontinuirano previjanje i saniranje rana na koži, kao i za poseban režim na kome je Pavle zbog ugroženih disajnih i organa za varenje. Aleksandar Vučić, predsednik Kluba malog fudbala Crvena zvezda istakao je da je veoma ponosan jer Klub već postaje poznat po humanim misijama. “Crvena zvezda je ranije odigrala humanitarni turnir u regionu, gde smo prikupljali novac za trogodišnju Ivanu koja boluje od tumora na bubregu, a sada nastavljamo sa humanim misijama. Verujemo da samo zajedničkim snagama možemo da pomognemo deci i da pokažemo da se ne igra samo za rezultate na terenu, nego i za životne pobede”, istakao je Vučić.

Vučić se posebno zahvalio navijačima Zvezde i svima u publici na podršci i što su svojim prisustvom omogućili da se prikupe sredstva koja će pomoći Pavlu i njegovoj porodici.

Dodatan osmeh na lice dečaka izazvali su zvezdini futsaleri poklonom dresa i lopte sa grbom crveno-belih i potpisima svih igrača. Utakmica je odigrana u Novom Bečeju u SRC Jedinstvo, a KMF Crvena zvezda pobedila je 4 prema 1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track