ALEKSANDAR MITROVIĆ ZABRINUT, ALI I SPREMAN ZA NAJGORE: Srpski fudbaler ima i zlata vredan savet za sunarodnike
Foto: Starsport©

Srpski as o aktuelnoj situaciji

ALEKSANDAR MITROVIĆ ZABRINUT, ALI I SPREMAN ZA NAJGORE: Srpski fudbaler ima i zlata vredan savet za sunarodnike

Fudbal -

Aleksandar Mitrović, fudbaler Fulama i srpski reprezentativac, strogo se drži uputstava od strane Vlade Velike Britanije, u iščekivanju većeg udara koronavirusa.

"Kao i u svim zemljama širom Evrope, i ovde se sprema taj najgori scenario – ponašanje ljudi, medija, sve vodi ka tome da se za sedam do 14 dana očekuje najjači udar virusa. Prazne se radnje, nestaje hrane, ali što se tiče obolelih, za sada nije toliko strašno kao u Italiji i Španiji. Savetovali su nas naravno da sedimo kod kuće što više, da se ne krećemo po mestima gde ima mnogo ljudi. Ipak, moraš kad-tad da izađeš zbog svega što je potrebno za život. Trebalo je danas da treniramo, ali odloženo je za ponedeljak, čekaju se nove mere Vlade. Sedim kod kuće sa porodicom u izolaciji, izlazim kad moram i to je to, slična situacija kao i kod nas. Nisam doživeo ovako nešto u svom životu, sve se polako gasi i svi očekuju da će nešto loše da se desi", kaže Mitrović za Sport klub.

Najbolji strelac reprezentacije Srbije ima zlata vredan savet za svoje sunarodnike.

"Ovo je ipak nešto više od fudbala, više od sporta, ljudski životi su u pitanju i mislim da to sve sada treba da stavimo u stranu, ceo sport. Treba da se pripremimo za opasni virus što je bolje moguće, da se izolujemo i da slušamo stručnjake. Kad se sve Bože zdravlja završi, lako ćemo se vratiti na sport".

Kurir sport/Sport klub

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track