BAJERNOV KUVAR SMISLIO LEK PROTIV KORONE: Na zdravlju se radi dugoročno, a ne kad je pandemija!
Foto: EPA/ANDY RAIN

mudro zbori

BAJERNOV KUVAR SMISLIO LEK PROTIV KORONE: Na zdravlju se radi dugoročno, a ne kad je pandemija!

Fudbal -

Kuvar Bajerna Alfons Šubek velika je zvezda u Nemačkoj.

Pedantni Alfons iako je u poznim godinama, još smišlja zanimljive recepte i ima što šta pametno da kaže i posavetuje ljude u vezi ishrane.

Smislio je "čarobni napitak" za koji tvrdi da štiti od korone.

" Ne možemo aktivirati svoj imunološki sastav za tri minuta, dugoročno moramo raditi na našem zdravlju. Ljudi troše i do 35 eura na automobilsko ulje pa nema rezultata. "Litra ulja" za naše telo košta oko dva evra dnevno uz konzumiranje zdravih namirnica. Ne možete od jedne čaše zdravog napitka ojačati imunitet, ali ako ga stalno konzumirate vaše će telo biti zaštićeno, čak i od virusa kakav je korona", tvrdi iskusni Bayernov kuvar za nemački "Bild" pa otkriva sastojke koje on preporučuje:

" Igračima Bayerna svako jutro pripremam sok od đumbira. Tačnije, pola je isceđeni đumbir, a pola sok od limete. Moji momci u klubu konzumiraju i Omega-3 masne kiseline kroz riblje ulje te semenke lana ili šipka. Uz to, preporučujem kurkumu (indijski šafran op.a.) ili luk. To njihove zdravstvene odbrambene mehanizme diže na maksimum, teško se mogu razboleti" uverava pomalo u šali, simpatični Alfons,

Niti jedan fudbaler ili zaposleni u Bajernu nije bio pozitivan na koronavirus. Igrači su danima u samoizolaciji, treniraju individualno, a kad su u društvu nose zaštitne rukavice i maske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track