FORMA JE PROLAZNA, KLASA JE VEČNA! Sadik u idealnom timu Lige Evrope! FOTO
Foto: Starsport©

bravo

FORMA JE PROLAZNA, KLASA JE VEČNA! Sadik u idealnom timu Lige Evrope! FOTO

Fudbal -

Napadač Partizana Umar Sadik uvršten je u idealan tim kola Lige Evrope po učinku koji je imao u šest utakmica u ligaškom delu ovog drugog po kvalitetu takmičenja u Evropi.

Analiza je objavljena na sajtu whoscored.com, a u obzir su uzeti samo igrači koji su odigrali šest utakmica do trenutka prekida takmičenja usled pandemije koronavirusa.

Sadik je u grupnoj fazi takmičenja bio najproduktivniji igrač Partizana sa četiri pogotka i jednom asistencijom, za ocenu ukupnu 7.58.

Mesto u napadu rezervisano je za Sadika uz golgetera Rendžersa Alfreda Morelosa.

U sredini terena su Nikolo Zaniolo (Roma), Bruno Fernandeš (Sporting/Mančester junajted), Fred (Mančester junajted) i Esteban Granero (Espanjol).

Odbranu čine Silvan Vidmer (Bazel), Hari Megvajer (Mančester junajted), Gernot Truner (LASK), Bukajo Saka (Arsenal), dok je na golu Giedrijus Arlauskas (Kluž).

Povodom ove nominacije oglasio se i sam Sadik koji je bio počastvovan ovom ''nagradom.''

- Kompliment i velika motivacija za sve ono što me očekuje u daljoj karijeri - bio je prvi komentar Sadika na lepu vest.

Ipak, nije želeo Umar puno u ovom trenutku da priča o samom fudbalu s obzirom na trenutnu situaciju u svetu zvog pandemije koronavirusa.

- Naravno, u ovom trenutku je teško govoriti o fudbalu, jer je čitav svet okrenut ka tome kako da "preživi" nevolju koja nas je zadesila i kako što pre da ozdravi ugroženo stanovništvo. Ipak, ovakve stvari daju energiju, da uvek ima neko ko zaista gleda šta i kako radite i da nagrada uvek stigne kada treba. Hvala svima, nadam se da ćemo izaći još jači i biti bolji kada sve ovo prođe - rekao je Umar Sadik.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track