VELIKA TRKA ZA GOLGETEROM FULAMA: Pola Premijer lige juri Mitra!
Foto: Profimedia

NA CENI

VELIKA TRKA ZA GOLGETEROM FULAMA: Pola Premijer lige juri Mitra!

Fudbal -

Bomba na Ostrvu - Snažni napadač Fulama Aleksandar Mitrović na radaru Totenhema, Vest Hema, Evertona, Brajtona, Šefild junajteda i Kristal palasa.

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović biće na slatkim mukama na kraju sezone. Napadač Fulama biće najtraženija roba u narednom prelaznom roku, pišu engleski mediji.

Poduža je lista klubova iz Premijer lige koji od sledeće sezone žele snažnog Srbina u svojim redovima - Vest Hem, Everton, Totenhem, Brajton, Šefild junajted i Kristal palas. Tu su i dva kluba iz Čempionšipa koji su najozbiljniji kandidati za ulazak u elitni rang - Lids i Vest Bromvič Albion. I svi oni žele Aleksandra Mitrovića, ali se pita i Fulam, s kojim srpski centarfor ima ugovor do juna 2024. godine i čija cena sigurno neće biti manja od 30.000.000 evra.

Aleksandar Mitrović (25) u dosadašnjem delu sezone postigao je čak 23 gola, što ga čini najboljim strelcem u engleskom Čempionšipu, a partije koje pruža nisu prošle nezapaženo kod drugih klubova.

Ako je verovati medijima s Ostrva, dvojica cenjenih menadžera Karlo Anćeloti iz Evertona i Dejvid Mojes iz Vest Hema imaju lepo mišljenje o Mitrogolu. Oba kluba žele da sledeće sezone izađu iz prosečnosti i borbe za opstanak ipostignu viši nivo. Za to im je potreban dominantan centarfor, baš onakav kakav je Mitrović. Snažan, beskompromisan i, što je najvažnije, produktivan. Navijači Vest Hema ne mogu da prežale što se sportski menadžment prošlog leta odlučio za Francuza Sebastijana Alera iz Frankfurta, a ne za Srbina, kojeg su pratili i s kojim su pregovarali celo leto.

London ostaje baza: Luka ga zove u Palas!

Aleksandar Mitrović nekoliko puta dosad isticao je da mu je lepo u Fulamu, te da mu prija život u Londonu. To sasvim dovoljno govori i u prvi plan izbacuje Kristal palas kao njegov naredni klub. Za „orlove“ iz južnog dela Londona igra i njegov najbolji prijatelj i saigrač iz reprezentacije Luka Milivojević, koji je već nekoliko puta predložio menadžeru Roju Hodžsonu da angažuje Srbina.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track