TUKAO SAIGRAČA, VOZIO BEZ DOZVOLE, ŠKOLOVAO NA ULICI, PLJUVAO FERGUSONA! Ko je ZAISTA Argentinac Karlos Tevez!
Foto: Reuters

KAKAV LIK

TUKAO SAIGRAČA, VOZIO BEZ DOZVOLE, ŠKOLOVAO NA ULICI, PLJUVAO FERGUSONA! Ko je ZAISTA Argentinac Karlos Tevez!

Fudbal -

Karlos Tevez odrastao je u siromašnom kvartu u Argentini, gde je naučio kako da bude ponizan, ali opet bez dlake na jeziku prema drugima. Španski mediji napravili su kompilaciju njegovih izjava, ali i poteza po kojima će ostati upamćen za sva vremena u fudbalskom svetu.

Odrastanje

- Školovao sam se na ulici, a ne u školi. Mnogo toga dugujem mom kvartu - Fuerte Apaše. Nismo imali hrane, ali svako bi vas na ulici pozvao da dođete da jedete ono što su imali, uglavnom hleb i krompir. Podelili si ono malo što su imali. Iako sam došao u fudbalsku elitu, nisam to izgubio kod sebe.

Za debi saznao tokom uriniranja

Tevez je prvu zvaničnu utakmicu za Boka juniors odigrao kada je imao 17 godina, 21. oktobra 2001. godine, a vest o tome dobio je dok je bio u toaletu.

- Dan kada sam debitovao igrali smo u Kordobi, u Kempesu (stadion Mario Alberto) Karlos Bjanki nije još saopštio bioo tim, stigli smo na stadion i prvo što sam učinio je odlazak u kupatilo. Stao sam kraj pisoara, a Karlos je stao pored mene i rekao: “Igraš”.

foto: Reuters

O seksizmu

Nakon meča protiv Sao Paula, Tevez je bio iznerviran suđenjem troje ženskih arbitara, Ane Paule de Oliveire, Marije Elise Barbose i Edilson Pereire de Karvaljo, pa nije štedeo reči za ovaj sudski trojac.

- Takvi derbiji ne mogu imati žene kao sudije - rekao je tada napadač Korintijansa i dodao:

- Žene se poštuju, ali takvu utakmicu moraju voditi muškarci.

Kada je uhapšen zbog vožnje bez dozvole

Jedan od najvećih skandala napravio je davne 2013. godine dok je nastupao za Mančester kada je uhvaćen da vozi bez vozačke dozvole. Zbog prethodnih prekršaja oduzeta mu je dozvola na dve godine.

- Shvatio sam da nisam Bog, nešto u šta ponekad fudbaleri veruju. Vozio sam loše i mislio sam da se ništa ne događa. U Engleskoj nije važno da li ste poznati, idete u zatvor za te stvari. Pokazali su mi da stanem četiri ulice dalje pre nego što su krenuli za mnom i zaustavili me. Nije ih bilo briga što sam igrač Mančester Junajteda.

foto: Profimedia

Subom sa Markinjosom

U aprilu 2005. godine, dok je Tevez nastupao za Korintijans, napetost na treningu dostigla je tačku usijanja pa je došlo do razmene udaraca između Argentinca i njegovog saigrača Brazilca Markinjosa. Svima su dobro poznate nesuglasice naroda ove dve države.

Kristijano Ronaldo

Tevez i Kristijano Ronaldo bili su saigrači u Mančester junajtedu, a Argentinac je bio impresioniran i radnim navikama svog saigrača i fizičkom kondicijom.

- Ono što se događa s njim, to je nešto što sve žene sigurno vole da vide. On izgleda kao da je čitav dan u teretani, što skoro i da jeste - primetio je.

To je opsesija koju on ima.

Bivši argentinski internacionalac je takođe podelio anegdotu kako bi naglasio Ronaldovu posvećenost.

Ako je trening bio u 09.00 ujutro, stigli biste u 08:00, a on je već bio tamo - prisetio se.

- Došli biste u 07:30, već je bio tamo. Mislio sam kako bilo ko može stići tamo pre ovog tipa? Jednog dana sam stigao u 06.00 ujutro, a on je već bio tamo. Pola spava, ali pola je tamo - kroz osmeh je pričao Tevez.

foto: Reuters

Susret sa ser Aleksom Fergusonom

Argentinac je u leto 2009. godine prešao u Siti iz velikog gradskog rivala zbog sukova sa tadašnjim menadžerom Aleksom Fergusonom.

- Verovao je da je predsednik Engleske. Bilo je nemoguće raspravljati se sa starcem, jer uvek si ti bio na gubitku. Pogrešio je što me je ostavio na klupi u finalu igranom u Rimu (protiv Barselone 0:2). To je bilo jedino finale koje je tim izgubio od mog dolaska.

Transparent sa porukom RIP Fergi

- Dopustio sam da me ponesu emocije u tom momentu i, svakako, nije bila moja namera da nepoštujem Aleksa Fergusona, kojem se divim kao čoveku i kao treneru - izvinio se kasnije.

foto: Fonet/AP

Povreda u zatvoru

Prema argentinskoj štampi, Tevez je zadobio povredu dok je igrao utakmicu u zatvoru u Kordobi, u martu 2018. godine. Otišao je tamo da poseti brata Huana Alberta Martineza, poznatog kao Beto, koji je krajem 2010. godine osuđen na 16 godina. Beto je navodno organizovao utakmicu unarat zidina zatvora, ali Tevez je negirao da je bio tamo.

- Kada sam se vratio, počeli su da govore da sam bio u zatvoru. To su stvari koje vas umaraju.

Hteli ga Real i Atletiko

I Atletiko i Real Madrid su u prošlosti izrazili interesovanje za Argentinca, ali naravno ne samo oni...

- Zvao me je Dijego Simeone i bio sam veoma uzbuđen. Igrao bih dve godine u Španiji. Znao sam da se Atletiko bori za trofej u La ligi i Ligu šampiona. Pre toga se Real Madrid interesovao za mene.

Podsetimo, Tevez je pre nešto manje od mesec dana sa Bokom došao do šampionskog naslova neverovatnom završinom u poslednjem kolu, gde je njegov tim nadoknadio zaostak za Riverom koji je kiksnuo na gostovanju.

Tevez je sa reprezentacijom Argentine učestvovao na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Na Olimpijskim igrama 2004. bio je deo tima koji je osvojio zlatnu medalju. Na tom takmičenju je postigao osam golova na šest mečeva, uključujući i pobedonosni gol u finalu. Za reprezentaciju je igrao na Svetskom prvenstvu 2006. i postigao je gol protiv Srbije i Crne gore (6:0) utakmišenju po grupama. Učestvovao je i na Svetskom prvenstvu 2010. i bio strelac vodećeg gola protiv Meksika (3:1).

Kurir sport / Marca. com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track