ŠAMPION IMA STRATEGIJU ZA PRELAZNI ROK: Prijović i Ivanović na skeneru Zvezde! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Otkrivamo

ŠAMPION IMA STRATEGIJU ZA PRELAZNI ROK: Prijović i Ivanović na skeneru Zvezde! (FOTO)

Fudbal -

Dvojica iskusnih fudbalera bi uz Kuzmanovića bili kapitalna pojačanja za
evropske kvalifikacije UEFA

Crvena zvezda napravila je strategiju i plan pojačanja za naredni prelazni rok. U žiži su iskusni fudbaleri, pre svih Aleksandar Prijović (29), Branislav Ivanović (36) i Zdravko Kuzmanović (32), ali i talentovani domaći igrači poput Mirka Topića (19) iz Vojvodine.

Generalni direktor Zvezdan Terzić i trener Dejan Stanković žele da naprave moćan tim iskustva i mladosti, koji će u kvalifikacijama pokušati da se domogne grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope.

foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Naruku im ide činjenica da će mnogi transferi biti obavljani s mnogo manje novca nego što je to bio slučaj do prošlog leta, odnosno da usled finansijske krize uzrokovane koronavirusom klubovi neće moći da daju ogromne plate igračima.

Još tokom zime Crvena zvezda je otvoreno pregovarala sa Aleksandrom Prijovićem i sasvim je izvesno da taj transfer bude realizovan po završetku sezone, naravno, uz prodaju Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija. Isti slučaj je i sa Banetom Ivanovićem, koji bi eventualnim povratkom u Crvenu zvezdu bio ogromno pojačanje. Njemu ugovor sa Zenitom ističe u junu i od njega zavisi gde će i da li će uopšte nastaviti karijeru.

foto: Dado Đilas

Slična situacija je i sa Zdravkom Kuzmanovićem, kojem ističe ugovor sa Bazelom, a pošto je u dobrim odnosima sa Terzićem i Stankovićem, sasvim je moguće da dođe na Marakanu, ali i taj transfer zavisiće od prodaje Njegoša Petrovića, Branka Jovičića i Dušana Jovančića.

Kurir / A. R.

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track