HUMANOST TOMOVIĆA KADA JE TO NAJPOTREBNIJE! Kragujevčanin donirao medicinsku pomoć Kliničkom centru u rodnom gradu!
Foto: Profimedia

bravo

HUMANOST TOMOVIĆA KADA JE TO NAJPOTREBNIJE! Kragujevčanin donirao medicinsku pomoć Kliničkom centru u rodnom gradu!

Fudbal -

Bivši reprezentativac Srbije i igrač italijanskog Spala fudbaler Nenad Tomović, rodom iz Kragujevca, donirao je medicinsku opremu Kliničkom centru u svom rodnom gradu.

Direktor Kliničkog centra Kragujevac doc. dr. Predrag Sazdanović izrazio je zahvalnost donatoru Nenadu Tomoviću, i obavezao se da će primljenu donaciju koristiti za potrebe KC, kao i to da je neće koristiti za dalju preprodaju. Donacija obuhvata hiruški aspirator Victoria Versa, aspirator Dynamic II, Pacijent monitor.

Tomović je fudbal počeo da trenira u Radničkom iz Kragujevca. Još kao kadet prelazi u Rad. Odatle odlazi na probu u Anderleht, ali se nije dogovorio sa predstavnicina belgijskog kluba. Tada je stigao poziv iz Crvene zvezde koji je on prihvatio. Debitovao je u prvom timu Crvene zvezde, protiv Zete, kada je crveno-bele sa klupe vodio Valter Zenga. Na kraju te sezone odlazi na pozajmicu u Rad, u kojem ostaje samo jednu sezonu. U Crvenu zvezdu se vraća na poziv tadašnjeg trenera Aleksandra Jankovića.

foto: Profimedia

Iz Crvene zvezde odlazi u Italiju, u ekipu Đenove. 3. januara 2011. otišao je na pozajmicu u Leče gde je proveo sezonu i po kao pozajmljen igrač. 31. avgusta 2012. potpisuje za Fjorentinu. Nakon pet sezona u dresu Viole Srbin je poslat na pozajmicu u Kjevo koje je otkupilo njegova prava. Nedugo zatim ''leteći magarci'' ga šalju na pozajmicu u Spal za koji je nastupao u tekućoj sezoni.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije je odigrao je 22 utakmice. Nastupao je za sve reprezentativne selekcije. Sa reprezentacijom Srbije do 19 godina učestvovao je na Evropskom prvenstvu i osvojio bronzanu medalju. Učestvovao je i na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Nastupao je i za mladu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu 2009. za igrače do 21 godine na kojem je Srbija završila takmičenje nakon grupne faze.

Za seniorsku reprezentaciju je debitovao 14. decembra 2008. u Antaliji, na prijateljskoj utakmici protiv Poljske. Ta reprezentacija je bila sastavljena većinom od igrača koji su u to vreme nastupali u Superligi Srbije. Svoj drugi nastup za reprezentaciju je zabeležio 12. avgusta 2009. u Pretoriji, na prijateljskoj utakmici protiv Južne Afrike. U tom meču koji je reprezentacija Srbije igrala u najjačem sastavu i dobila sa 3-1, Tomović je u igru ušao sa klupe umesto Ivana Obradovića, samo dva minuta pre kraja utakmice.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track