Preminuo Dragan Papović počasni predsednik Partizana

In memoriam

Preminuo Dragan Papović počasni predsednik Partizana

Fudbal -
Sahrana Dragana Papovića će se obaviti sutra u 15.00 na Novom groblju

Doživotni počasni predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Papović preminuo je u Beogradu.

Papović je bio uz Partizan od samog osnivanja kluba, a tokom godina bio je i istaknuti funkcioner – član Skupštine kluba, član Izvršnog odbora u više mandata, da bi od 25. februara 1982. do 24. marta 1987. obavljao funkciju predsednika kluba.

“Posle odlaska sa mesta predsednika, ostao je vezan do poslednjih dana života za Partizan, kao simpatizer i čovek sa ogromnim znanjem, doprinevši u velikoj meri svim potonjim uspesima svog kluba. Za sve zasluge kojima je zadužio ‘crno-bele’, Skupština kluba ga je imenovala doživotnim počasnim predsednikom fudbalskog kluba Partizan”, kaže se u saopštenju Partizana.

Profesionalno, ceo svoj radni vek Papović je proveo u Saveznom sekretarijat za unutrašnje poslove iz koga je kao zamenik ministra otišao u penziju. Po prirodi svoje funkcije, dugo godina je bio u pratnji predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, prilikom zvaničnih međudržavnih poseta u više od 50 zemalja. Bio je pripadnik NOP Jugoslavije, nosilac Partizanske spomenice 1941 i drugih odlikovanja.

Dragan Papović je bio skroman čovek blage naravi, uvek na raspolaganju ‘crno-belima’, posebno u danima kada je klub bivao u krizi, što je ga je, po sopstvenim rečima, obavezivalo na nesebično žrtvovanje interesima kluba. Jedan je od retkih na toj funkciji, koji nikad ničim nije uslovljavao svoje angažovanje u voljenom klubu”, dodaje se u saopštenju.

Sahrana Dragana Papovića će se obaviti sutra u 15.00 na Novom groblju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track