PRVOG DANA ROBIJE DALI SU NAM 4 KONDOMA I VAZELIN: Bivši predsednik Barselone o AGONIJI koju je preživeo iza rešetaka
Foto: Profimedia

OPTUŽEN ZA PRANJE NOVCA

PRVOG DANA ROBIJE DALI SU NAM 4 KONDOMA I VAZELIN: Bivši predsednik Barselone o AGONIJI koju je preživeo iza rešetaka

Fudbal -

Bivši predsednik fudbalskog kluba Barselona Sandro Rosel pušten je početkom prošle godine iz zatvora gde je robijao zbog pranja novca. Godinu dana kasnije bivši čelnik katalonskog kluba progovorio je o danima iza rešetaka.

Rosel je bio optužen za proneveru novca od prodaje televizijskih prava i organizovanja prijateljskih utakmica u Brazilu, kao i zbog pojedinih sponzorskih ugovora u toj zemlji.

Takođe se tereti i da je deo kriminalne organizacije, ali je pod lupom i transfer Nejmara iz brazilskog Santosa.

U razgovoru za Mundo Deportivo godinu dana od puštanja na slobodu, Rosel smatra da je neopravdano kažnjen zbog navodnog "pranja novca".

foto: Profimedia

"Da nisam bio predsednik Barselone ne bi otišao u zatvor. U to ne sumnjam. Takođe, ne mislim da bi me neko na poslovni način istraživao, špijunirao ili imao tako agresivno gonjenje. I dalje imam 72 akcije Poreske agencije otkako sam izabran za predsednika Barselone", rekao je Rosel koji je za tamošnje medije opisao i dane iza rešetaka.

Prvi dan robije izgledao je ovako:

"Sećam se da su nam dali četiri kondoma i četiri bočice vazelina. Malo sam se brinuo", rekao je Rosel kroz smeh, a potom dodao:

foto: Profimedia

"Najteže je bilo kada su advokati dolazili u zatvor i govorili da sam ponovo uskraćen uslovnog puštanja od straha da ne pobegnem. I tako 13 puta", objasnio je Rosel koji je dane u zatvoru provodio sa Đoanom Besolijem, prijateljem i polsovnim partnerom.

"Njegovo prisustvo mi je veoma značilo. On je veoma temeljan i smiren. Bez njega ne bih mogao ovo da podnesem. Zahvalan sam mu do kraja života", rekao je Rosel.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track