GODIŠNJICA UGRIZA: Pre sedam godina Suarez je krvoločno napao našeg Baneta Ivanovića (VIDEO)
Foto: YT Printscreen

na današnji dan

GODIŠNJICA UGRIZA: Pre sedam godina Suarez je krvoločno napao našeg Baneta Ivanovića (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan dogodio se jedan od najbizarnijih događaja u novijoj istoriji fudbala.

Ljubitelji fudbala, i svi koji generalno prate sport na ovim prostorima, lako će se setiti događaja od pre sedam godina. Na ovaj dan, Luis Suarez je ugrizao Baneta Ivanovića u premijerligaškom duelu fudbalera Liverpula i Čelsija.

U pomenutom duelu igranom na "Enfildu" rezultat je bio 2:2 a Urugvajac je bio u centru pažnje. Golove za goste postigli su Oskar i Azar, iz penala koji je skrivio Suarez, a urugvajski napadač je ispravio grešku u 97. minutu meča kada je postigao gol za konačnih 2:2.

Ali, sve to će ostati u senci poptuno ludog poteza iz 74. minuta kada je u jednom duelu Suarez ujeo Branislava Ivanovića! Suarez i Ivanović su ušli u klinč u pokušaju da izbore što bolju poziciju, a Urugvajac je u sopstvenoj nemoći odlučio da ujede za rame srpskog defanzivca?! Ivanović ga je potom oborio na zemlju i začuđeno upitao sudiju da li vidi šta mu Suarez radi...

Suarez je zbog tog ugriza pre vremena završio sezonu jer je dobio čak 10 mečeva zabrane! Od toga, četiri je propustio te sezone a šest u narednoj, međutim, kada se vratio na teren zaigrao je kao preporođen.

Sadašnji igrač Barselone je godinu dana nakon tog događaja izjavio da mu je to jedna od dve najveće greške u karijeri.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track