POL SKOLS OTKRIO ANEGDOTE: Vidić hteo da bude napadač!
Foto: EPA Roger Parker

Hit

POL SKOLS OTKRIO ANEGDOTE: Vidić hteo da bude napadač!

Fudbal -

Desetka, a ne petica… Čuveni fudbaler Mančester junajteda na lep način se prisetio Srbina, kapitena iz zajedničkih dana provedenih na Old Trafordu.

Neizbrisiv trag ostavio je Nemanja Vidić u Mančester junajtedu. Ime bivšeg kapitena ekipe sa Old Traforda i danas se sa velikim poštovanjem izgovara u Engleskoj. A koliko je Srbin cenjen na Ostrvu, najbolje svedoči priča Pola Skolsa, koji se prisetio zajedničkih dana provedenih u Junajtedu.

Otkrio je Pol Skols, čovek koji je za Junajted odigrao 499 utakmica i dao 107 golova, kako se Nemanja Vidić ponašao na treninzima.

- Kada bismo igrali „pet na pet“, Vida nikad nije igrao štopera. Bio je jedan od onih defanzivaca koji misle da bi mogli malo da budu i desetke. Sve je drugo radio, samo nije bio na svojoj poziciji. Vikao bi: „Daj mi loptu“, uvek je hteo u napad - prisetio se Skols (45).

Nemanja Vidić (38), kojem su navijači Mančester junajteda spevali pesmu „On je Nemanja, on dolazi iz Srbije“, bio je skroz drugačija osoba na treninzima i na utakmicama.

foto: Profimedia

- Na treninzima je Vidić znao da bude i neraspoložen, ponekad i naporan, ali kada bi dolazio meč, svaka lopta je bila njegova. Udarao bi glavom i nogom sve što bi stigao. Kakve je samo startove on imao u šesnaestercu? Bilo je tu baš ludačkih stvari - istakao je Pol Skols, a potom zaključio:

- Bio je savršen igrač za engleski fudbal. Veliki borac, za njega nije postojala izgubljena lopta. Radio je značajne stvari za Mančester junajted, stvarno je bio veliki fudbaler

Kurir Sport/Aleksandar Radonić/Foto: EPA/Roger Parker

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track