LIDS UKAZUJE ČAST FUDBALERU KOJI JE PREMINUO OD KORONA VIRUSA: Južna tribina zvaće se po Normanu Hanteru (FOTO)
Foto: Profimedia

POČAST

LIDS UKAZUJE ČAST FUDBALERU KOJI JE PREMINUO OD KORONA VIRUSA: Južna tribina zvaće se po Normanu Hanteru (FOTO)

Fudbal -

Engleski fudbalski klub Lids junajted nazvaće južnu tribinu stadiona Eland roud po svojoj legendi Normanu Hanteru, koji je umro od posledica korona virusa.

"To je najmanje što bismo mogli da učinimo. Normana su svi koji su su povezani sa klubom voleli i poštovali. U ovim teškim vremenima je malo verovatno da ga ispratimo kako zaslužuje i zato očekujemo da južna tribina kada se navijačima konačno dozvoli povratak oda počast gigantu igre", rekao je vlasnik kluba Andrea Radricani.

foto: FK Lids

Hanter je tokom 14 sezona igrao 726 utakmica za Lids i osvojio je šest trofeja. Reprezentativac Engleske bio je 28 puta.

Umro je 17. aprila, sedam dana nakon što je hospitalizovan zbog virusa.

Pre njega, druga tribina je nazvana po dugogodišnjem treneru Donu Reviju, a slična čast pripala je Džonu Čarlsu, koji je karijeru završio 1962, iste godine kada je Hanter debitovao za Lids.

Hanterov saigrač i kapiten Bili Bremer dobio je spomenik ispred stadiona.

"Kao porodica smo dirnuti odlukom kluba i želeli bismo da zahvalimo navijačima na neverovatnim porukama saučešća koje smo dobili poslednjih dana", rekla je Hanterova supruga Su.

Ona je zahvalila svim lekarima i drugim zdravstvenim radnicima koji su podržavali i brinuli se o Hanteru u njegovim poslednjim danima.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track