GDE GOD DA SE POJAVI PODIŽE PRAŠINU: Runi u centru pobune u ekipi Derbija!
Foto: AP

hit

GDE GOD DA SE POJAVI PODIŽE PRAŠINU: Runi u centru pobune u ekipi Derbija!

Fudbal -

Fudbaler Derbija Vejn Runi ne predvodi pobunu saigrača u razgovorima sa upravom kluba o odlaganju isplata plata.

To je za Bi-Bi-Si (BBC) danas rekao portparol bivšeg kapitena Engleske i Mančester junajteda.

Runi predvodi pregovore sa rukovodstvom kluba, do sada nije postignut dogovor, a uprava tog drugoligaša navela je da su razgovori u toku.

Fudbaleri Derbija odbacili su prvi predlog uprave, posle saveta Udruženja profesionalnih fudbalera, a pojavili su se navodi da Runi vodi bitku protiv predloga.

"Tvrdnje da je Vejn u 'ratu oko plate' sa svojim klubom dovode u zabludu i ne pomažu. Kao što je slučaj sa većinom fudbalskih klubova, posebno u Čempionšipu, vode se razgovori i u fudblalskom klubu Derbi o različitim predlozima. O njima se razmišlja interno i konstruktivno razgovara", rekao je portparol.

"Kao deo ovih razgovora potpuno je ispravno da Vejn, kao kapiten kluba i iskusan igrač u engleskom fudbalu bude na čelu. Pored ostalih saigrača, Vejnova uloga je bila da bude veza uprave i ekipe u pronalaženju obostrano prihvatljivog stava za obe strane. Ukoliko bi mu se klub obratio za pomoć, on ne bi oklevao da uradi sve što može. Upravo to i radi", dodao je portparol.

Fudbalski klub Derbi nije odgovorio na izjavu portparola.

Nekoliko klubova Premijer lige dogovorilo se sa klubovima o odlaganju isplate plata, uključujući Vest Hem, Sautempton i Votford. Arsenalovi igrači pristali su na smanjenje plate od 12,5 odsto.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track