ODUZELI SU NAM TITULU! Tadić besan zbog odluke saveza Holandije da Ajaks ne proglasi šampionom
Foto: EPA/MAURICE VAN STEEN

LJUTNJA

ODUZELI SU NAM TITULU! Tadić besan zbog odluke saveza Holandije da Ajaks ne proglasi šampionom

Fudbal -

Fudbaleri Ajaksa, iako su bili prvi na tabeli Eredivizije, nisu proglašeni šampionima Holandije, ali će Fudbalski savez ove zemlje "kopljanike" poslati u Ligu šampiona zbog prvog mesta na tabeli

Kreator igre Ajaksa iz Amsterdama Dušan Tadić smatra da je njegov klub zaslužio da bude proglašen šampionom.

"Svako od nas želi da svake godine bude šampion, a Ajaks je i sada na prvom mestu. Čak i u ovim okolnostima morao je da bude proglašen prvak. Mislim da je odlična stvar što je prvenstvo prekinuto, ali prvo mesto je prvo mesto" - rekao je Tadić za Ajaks Lajf.

Holanđani prvi put od 1945. nemaju prvaka u fudbalu: Ajaks ide u Ligu šampiona, AZ u kvalifikacije Srpski as smatra da su pravila morala da budu ispoštovana.

"Pravila su dogovorili svi klubovi pre nego što je liga počela. A, pravila kažu da plasman određuje bolja gol-razlika, a ne međusobni skor. Da smo se drugačije dogovorili, onda bi AZ Alkmar imao pravo da bude proglašen šampionom.

Ne bi bio Tadić zadovoljan ni da je Fudbalski savez doneo solomonsko rešenje da oba kluba, Ajaks i AZ, proglasi prvacima.

"To za mene nije opcija, jer razlika postoji. A, po pravilima je gol-razlika to što pravi razliku između nas i AZ-a. Za mene je vrlo jasno da bi Ajaks morao da bude proglašen za prvaka. Oduzeli su nam tu nagradu - kategoričan je Tadić.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track