SAVIĆEVIĆ IZNERVIRAN IZJAVAMA IZ PARTIZANA BACIO NOVINE: Grobari obeležili 88. večiti derbi, poslednji u SFRJ! VIDEO
Foto: Printskrin

Zvezdin trijumf posle Bajerna

SAVIĆEVIĆ IZNERVIRAN IZJAVAMA IZ PARTIZANA BACIO NOVINE: Grobari obeležili 88. večiti derbi, poslednji u SFRJ! VIDEO

Fudbal -

Na današnji dan 1991. godine na Marakani je odigran 88. večiti derbi u prvenstvu.

Crvena zvezda je samo tri dana posle slavnog trijumfa nad Bajernom i ulaska u finale Kupa šampiona dočekala Partizan i slavila sa 3:1.

Partizan je imao dobar tim, ali rezultati nisu opravdali očekivanja.

"Uveče pred utakmicu dok smo bili u karantinu, mi dobijemo sportsku štampu. Jedan fudbaler Partizana je izjavio da ceni Zvezdu ali da je slučajno ušla u finale. To je izritiralo pojedine igrače Zvezde, pogotovo Deju Savićevića koji je bacio novine i rekao "Sutra ćemo da vidimo ko je slučajno ušao u finale"., rekao je golman Zvezde Stevan Dika Stojanović.

Da li zbog toga ili ne, tek Zvezda je odigrala najbolje poluvreme u istoriji večitih derbija. Ilija Najdoski je načio crno-bele u 10. minutu, rezultat u 20. minutu duplira Robert Prosinečki, a na 3:0 povećava u 30. minutu Vladimir Jugović.

Sjajno poluvreme završio je Predrag Mijatović golom iz slobodnog udarca u 43. minutu. Niko nije ni slutio da će 3:1 biti i konačan rezultat.

A najveći razlog je sukob na južnoj tribini. Navijači Partizana su počeli svoj "šou", lomili su stolice, utrčavali na teren, nisu slušali ni molbe trenera Miloša Milutinovića da se smire strasti.

Tek posle intervencije policije utakmica je mogla da se nastavi, ali je bilo vidljivo da su igrači prosto odradili drugih 45 minuta.

Crvena zvezda – Partizan 3:1 (3:1)

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 50.000. Sudija: Zoran Petrović (Beograd). Strelci: Najdoski u 10, Prosinečki u 20. i Jugović u 30. minutu za Crvenu zvezdu, a Mijatović u 43. za Partizan.

Crvena zvezda: Stojanović, Radinović (od 84. Stošić), Marović, Jugović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević, Binić. Trener: Ljubomir “Ljupko“ Petrović.

Partizan: Omerović, Stanojković, Milanič, Višnjić, Mijalković, Vujačić, Bogdanović (od 70. Marković), Mijatović, V. Đukić, S. Đukić, Stevanović (od 70. Šćepović). Trener: Miloš Milutinović.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track