BEOGRAĐANIN U NOVOM SADU: Petar Puača našao sebe u Srpskoj Atini i radu sa klincima!
Foto: Printscreen

bravo, Majstore

BEOGRAĐANIN U NOVOM SADU: Petar Puača našao sebe u Srpskoj Atini i radu sa klincima!

Fudbal -

Fudbalska škola nekadašnjeg vrsnog centarfora ove godine slavi 15 godina postojanja

Škola fudbala "Petar Puača" slavi ove godine 15 godina svog postojanja.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Petar Puača osnovao je akademiju u Novom Sadu, a ona je do sada iznedrila nekoliko poznath fudbalera poput Dejana Zukića prvotimca Vojvodine, Miloša Zlatara iz Proletera, Ivana Dokića iz Spartaka, Ognjena Obradova iz Bačke...

- Škola fudbala je moj život. Slavimo ove godine 15 godina postojanja i iza nas su veliki uspesi. Osvojili smo 3.850 trofeja, u raznim uzrastima bili prvaci Srbije 35 puta. Kroz školu je prošlo više od 5.500 dece. Veliki broj naših klinaca sada je u omladinskim ili prvim timovima Superlige. Decu učim da nikada ne gube samopouzdanje, da se uvek bore, da budu lavovi, jer i ako ne uspeju u fudbalu naći će sebe u nekoj drugoj branši - rekao je Petar Puača i dodao:

foto: Promo

- Malo ljudi zna da sam školu osnovao u Novom Sadu na nagovor moje supruge Ivone. Zbog nje sam se iz rodnog Beograda i preselio u Novi Sad. Ona mi je dala ideju, sve osmislila i to je tako krenulo.

Petar Puača je karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, a u Srbiji igrao je i za Partizan, Obilić, OFK Beograd i Vojvodinu. Njegov rekord od 68 golova u juniorskim selekcijama je i dalje rekord.

- Kao klinac sam ispred zgrade u Blokovima na Novom Beogradu stalno igrao fudbal. Živeo sam u Bloku 70, to je bio pravi fudbalski, ali i kraj poznat po žestokim momcima. Družio sam se sa Ivanom Adžićem, zajedno smo i otišli u Crvenu zvezdu. Obojica smo bili talentovani i uspeli smo da dođemo do prvog tima. Debitovali smo kod pokojnog Dragoslava Šekularca sa 17 godina, Adža i ja, kao i Zvonko Milojević.

foto: Kurir štampano

Pamtite li te dane iz svlačionice Crvene zvezde. Tu je bilo stvarno velikih fudbalskih imena.

- Možete da zamislite kako smo se Adža, Zvone i ja kao klinci osećali pored Piksija, Deje, Belodedića, Pančeva, Prosinečkog... Konkurencija u napadu bila je fantastična, Darko Pančev i Vladan Lukić.

Posle igranja u tadašnjoj Jugoslaviji Puača se otisnuo u Švedsku u Helsinborg, ali je Italija bila ono čemu je težio.

- Kremoneze je klub koji obožavam, valjda isto toliko koliko i Crvenu zvezdu. Uživao sam tamo jednu fantastičnu sezonu. Posle toga je usledio povratak u Srbiju, u Vojvodinu, a onda sam izlete u inostranstvu imao u AEK iz Larnake na Kipru i pred kraj karijere u Mađarskoj u klubu Niređhaza - zaključio je Petar Puača.

Kurir sport - A. Radonić

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track