ZVEZDA UZ BOK LIVERPULU! Srpski šampion u ODABRANOM društvu: Crveno-beli TREĆI najuspešniji klub u EVROPI!
Foto: FK Crvena Zvezda

IMPRESIVNE BROJKE

ZVEZDA UZ BOK LIVERPULU! Srpski šampion u ODABRANOM društvu: Crveno-beli TREĆI najuspešniji klub u EVROPI!

Fudbal -

Evropu polako popušta pandemija korona virusa, mere izolacije slabe, pa i one što se tiču sporta i fudbala.

U iščekivanju da se većina liga nastavi, pa i Superliga, podsećanje i da je Crvena zvezda sa učinkom od 69 osvojenih bodova u 26 kola, po procentu treći najuspešniji klub Evrope iza engleskog Liverpula i škotskog Seltika.

Srpski šampion ove sezone juri ostrvske klubove, pre svih Liverpul, u raznim statističkim rubrikama vezanim za nacionalne šampionate.

Zvezda je na korak iza Liverpula po broju uzastopnih mečeva na svom terenu bez poraza (54), a aktulenog vladara Lige šampiona prati i po procentu uspešnosti osvojenih bodova.

„Redsi sa Enfilda“su osvojili 94,3 odsto bodova u Premijer ligi posle 29 kola što je tamošnji rekord, a odmah iza njih je Seltik koji je osvojio 88,9 odsto bodova u Premijer ligi Škotske.

Crvena zvezda je na 26 mečeva do prekida šampionata, usled proglašenja Vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa, suvereno vladala Superligom sa osvojenih 69 bodova, čak 11 više od prvog pratioca.

To čini 88,5 odsto bodova i treće mesto u Evropi u ovom trenutku.

Gol razlika crveno-belih je 56:14.

Treba reći da je samo 18 klubova u svim evropskim ligama, ne računajući one koje su tek počele krajem februara i početkom marta i odigrana samo po nekoliko kola, ima procenat uspešnosti preko 80 odsto.

Danski lider Midtjiland prati Zvezdu na četvrtom mestu, a uzatim su poređani Šahtjor iz Donjecka, grčki Olimpijakos, Pari sen Žermen, Dinamo iz Zagreba, Porto, Slovan iz Bratislave.

U ovim evropskim ligama ostala su samo još dva kluba koja nisu osetili gorčinu ligaškog poraza – Makabi iz Tel Aviva (19 pobeda, 7 remija) koji vodi naš trener Vladimir Ivić i bugarski Ludogorec (16 pobeda, 7 remija)...

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track