NE PLAŠE SE ZARAZE: U Bajeru veruju da će se fudbalska sezona nastaviti ovog meseca (FOTO)
Foto: EPA/FILIP SINGER EMBARGO

BUNDESLIGA

NE PLAŠE SE ZARAZE: U Bajeru veruju da će se fudbalska sezona nastaviti ovog meseca (FOTO)

Fudbal -

Sportski direktor Bajera iz Leverkuzena Simon Rolfs rekao je da veruje da će se takmičenje u nemačkoj fudbalskoj ligi nastaviti ovog meseca.

"Najvažnija stvar je da smo dobili dobre povratne informacije od političara o našem konceptu za utakmice bez publike. Oni (Vlada) misle da mi to možemo da uradimo", rekao je Rolfs za Bi-Bi-Si (BBC).

Takmičenje u Bundesligi prekinuto je 13. marta zbog pandemije korona virusa.

Uprava nemačke fudbalske lige nadala se da će odluka o nastavku takmičenja biti doneta 30. aprila, ali je Vlada odložila donošenje odluke za sledeći sastanak koji će biti održan 6. maja.

"Sledeće nedelje ćemo videti kakve su odluke. Ne znam tačno kada, ali nadam se da ćemo moći da igramo u maju, sredinom ili krajem maja, ne znam", naveo je sportski direktor kluba iz Leverkuzena.

foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Do kraja Bundeslige ostalo je da se odigra još devet kola. Sezona mora da se završi do 30. juna zbog ugovora sa sponzorima i emiterima. Prošle nedelje Liga je saopštila da je spremna da se vrati 9. maja, ali se sada kao mogući datumi razmatraju 16. ili 23. maj.

Kada je sezona prekinuta Bajern Minhen je bio prvi na tabeli sa četiri boda više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda, dok je Bajer peti i "juri" mesto u Ligi šampiona.

"Mi smo se plasirali i u polufinale Kupa, a i dalje smo u Ligi Evropa", dodao je Rolfs.

On je naveo da se igrači njegovog kluba ne plaše da će se zaraziti korona virusom kada se vrate fudbalu.

Bajer je pre četiri godine doveo službenika zaduženog za pandemiju, a Rolfs je rekao da postoji plan u slučaju zaraze nekog igrača i dodao i da se testovi obavljaju na tri ili četiri dana.

"Kada se ujutro probude, fudbaleri moraju da odgovore na pet pitan, a ti odgovori se prosledjuju našem službeniku za pandemiju i klupskom lekaru. To je prvi pregled kod kuće. Trudimo se da odvojimo fudbalere koliko možemo, koristimo različite svlačionice na stadionu kako bismo sveli rizik na minimum", naveo je on.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track