RUSE IMPRESIONIRALA PRIČA O VIDIĆU! Sećam se priče Aleksa Fergusona: Nemanja je hteo da ide na Kosovo da se bori!
Foto: Profimedia

Hit

RUSE IMPRESIONIRALA PRIČA O VIDIĆU! Sećam se priče Aleksa Fergusona: Nemanja je hteo da ide na Kosovo da se bori!

Fudbal -

Fudbaler ruskog Urala iz Jekaterinburga Varazdat Arojan pričao je za tamošnje medije o najboljih defanzivcim koji su igrali u ruskoj Premijer ligi.

Jermenski reprezentativac je u toj priči posebno apostrofirao Nemanju Vidića, koji je svojevremeno igrao za Spartak iz Moskve, a kasnije za Mančester junajted.

"Ko je za mene bio primer defanzivca? Nemanja Vidić! On mi je primer. Sećam se priče koju je Aleks Ferguson pričao o njemu, kada su se Srbi borili za Kosovo Vidić je došao kod Fergusona i rekao mu da ga pusti da se bori. Ne znam koliko je ta priča istinita, ali ostala je upamćena. O njegovim kvalitetima kao defanzivca ne treba govoriti. Znam da je igrao u Spartaku. Ne bih odbio da ponovim njegov put".

Ferguson je u svojoj autobiografiji koja je izašla 2013. godine hvalio Vidića i pričao kako mu je Nemanja rekao da ako dobije poziv mora da ide na Kosovo.

Arojan od srpskih igrača ne ceni samo Vidića.

"Izdvojio bih Ivanovića, Džikiju i Žigoa. Dodao bih i Rakitskog, koji ima fantastično dodavanje na daljinu. U Rusiji je veliki broj kvalititenih igrača, što je defintivno pokazatelj da je šampionat vremenom porastao na viši nivo", rekao je Arojan za ruski "Sport24".

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track