KAKVA FUDBALSKA MAŠINERIJA: Zidanovih JEDANAEST - strah i trepet za ceo svet! VIDEO
Foto: EPA/Benoit Doppange

SAMO SAIGRAČI

KAKVA FUDBALSKA MAŠINERIJA: Zidanovih JEDANAEST - strah i trepet za ceo svet! VIDEO

Fudbal -

Prava poplava brojnih izazova kruži internetom u poslednje vreme, a utisak je da su sportski najčešći, pa i najzanimljiviji.

U centru pažnje jednog takvog izazova je legendarni francuski fudbaler, jedan od čarobnjaka zbog kojih je fudbal bio tako lep za gledanje, Zinedin Zidan. Aktuelni trenera madridskog Reala zaista je briljirao na terenu, ali je činjenica da pola od učinjenog ne bi uspeo da ostvari da nije bilo saigrača. Odatle i tim od 11 igrača sa kojima je odigrao najviše utakmica u istom dresu. Ekipa da se smrzneš, pa čak i bez samog Zizua u timu.

Da su kojim slučajem mogli da igraju i više nego što jesu sigurno bismo videli i još poneko ovakvo remek-delo:

Iker Kasiljas, zajedno su odigrali 197 utakmica i nema sumnje da velike zasluge za osvojene trofeje pored Zidana idu i na račun golmana.

foto: PrintScreen

ODBRANA Roberto Karlos. Brzonogi defanzivac, razorne levice odigrao je najviše utakmica u timu sa Zidanom. Mičel Salgado, posle levog beka najčešći Zizuov saigrač bio je momak zadužen za desni deo odbrane.

foto: Reuters

Ivan Elgera (175 utakmica), zajedno sa partnerom Paolom Monterom (148 utakmica) činio je štoperski tandem koji je najviše vremena proveo sa Zidanom na terenu.

VEZNI RED Didije Dešam, kolega iz reprezentacije, 153 puta delio je pobede i poraze sa čuvenim igračem. Funkiconisali su skoro bez greške. Alesio Takinardi i Zinedin Zidan čak 150 puta igrajući u crno-belom dresu Juventusa. Guti i Zizu nastupili su jedan pored drugog 160 puta i u bezbroj situacija uspeli da pokriju i zaštite jedan drugog. A šta tek reći za Luisa Figa? Ovaj tandem je zaista ulivao strah u kosti rivlaima. I to čak na 165 utakmica

foto: Profimedia

NAPAD I napred Raul (186) iz Reala i Kristof Dugari (156) iz nacionalnog tima Francuske. I Zidan tik iza njih. Pa kuku majci svakog golmana!

foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track